Synnytykset: Myös Oulussa ko­ti­syn­ny­tys­ten määrä kasvaa

Sumuttajat: Lis­ta­sim­me poh­joi­sen me­huk­kaim­pia hui­ja­rei­ta ja vei­ja­rei­ta

Varkaudet: Ruo­ka­var­kaat vievät aiempaa isompia saa­lii­ta, va­ras­hä­lyt­ti­met otettu apuun

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Katso kuvat: Kou­lu­am­mus­ke­lu oli vi­ran­omais­har­joi­tuk­sen läh­tö­koh­ta­na Li­min­gas­sa – käy­tä­vil­lä lo­ju­neet uhrit li­sä­si­vät to­den­tun­tui­suut­ta

Turvallisuusalan oppilaitokselle harjoitus oli hyvä tilaisuus testata turvallisuussuunnitelmaa.

Viranomaiset harjoittelivat yhteistoimintaa keskiviikkona Limingan OSAOlla keskiviikkona.
Viranomaiset harjoittelivat yhteistoimintaa keskiviikkona Limingan OSAOlla keskiviikkona.
Kuva: Tiina Jokinen

Viranomaiset harjoittelivat yhteistoimintaa keskiviikkona Limingassa OSAOn turvallisuusalan oppilaitoksessa keskiviikkona. Alueella näkyikin poikkeuksellisen paljon hälytysajoneuvoja ja tuprahtipa ilmoille myös savua.

– Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus oppilaitokselle päästä mukaan tällaiseen harjoitukseen. Turvallisuusalan perustutkinnon tutkinnonperusteisiin kuuluu yhtenä osana turvallisuussuunnitelman laatiminen. Nyt suunnitelmaa päästään toteuttamaan ammattilaisten kanssa isossa mittakaavassa harjoituksen myötä, OSAOn turvallisuusalan koulutuspäällikkö Marko Koivikko kertoo.

Vastaavanlaisia tilanteita poliisi harjoittelee säännöllisesti, mutta näin laajassa mittakaavassa noin kerran vuodessa.

– Harjoitukset pohjautuvat tosielämän tilanteisiin. Tässä tapauksessa pohjana on muun muassa Jokelan ja Kauhajoen kouluammuskelut, mutta vastaavia tapahtumia voi sattua missä vain, missä on paljon ihmisiä, kuten kauppakeskukset tai muut yleisötilaisuudet, Oulun poliisin ylikomisario Jyrki Kivirinta sanoo.

Kuvitteellinen tilanne lähti kasvamaan uhkailusoitosta, jonka jälkeen oppilaitoksen pihalla kävi aggressiivisia henkilöitä, Matkallaan he sytyttivät parkkipaikalla olleen auton tuleen.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.