Tulipalot: Tältä näyt­tä­vät tu­li­pa­lon jäljet Oulun Ran­ta­ka­dul­la

Koulut: Oulun ainoa kak­si­kie­li­nen enk­ku­luok­ka pyörii Poh­jois-Ri­ta­har­jus­sa

Ihmiset: Hai­luo­to­lai­sel­la Juha Topilla on tai­to­ja, joiden vuoksi elo­ku­va­tuo­tan­not soit­ta­vat hänelle

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Kärp­pien Arttu Hyry antoi jälleen vahvoja näyt­tö­jä kevään MM-ki­so­ja varten – Lei­jo­nat toipui Sveit­sin vauh­dik­kaas­ta alusta

Hyry pohjusti Suomen toisen osuman. Leijonat kaatoi Sveitsin maalein 4–2.

Karlskoga
Arttu Hyry antoi jälleen vahvoja näyttöjä Jukka Jalosen johtamalle Leijonien valmennustiimille.
Arttu Hyry antoi jälleen vahvoja näyttöjä Jukka Jalosen johtamalle Leijonien valmennustiimille.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen voitot kauden Euro Hockey Tour -turnauksissa ovat jääneet Sveitsin varaan, ja torstaina käkikellomaan kiekkomiehet kaatuivat Leijonien käsittelyssä kolmannen kerran tällä kaudella. Ruotsin EHT-koitoksen avauspäivänä Karlskogassa reilun 2 500 katsojan edessä loppuluvut olivat Suomelle 4–2.

Alku oli Leijonille huono: Sveitsi viimeisteli johtomaalinsa jo toisella peliminuutilla, kun Thierry Bader ohitti Leijonien maalivahdin Emil Larmin Suomen kiekonmenetyksen jälkeen. Suomi sai erässä kaksi ylivoimaa, mutta maali jäi saamatta.

Toisessa erässä ote oli jo parempi, ja palkinnon toi Eemil Erholtz viimeistellen läpiajosta Kärppien Arttu Hyryn hyvästä esityöstä. Hyry antoi jälleen vahvoja näyttöjä kevään MM-kisoja varten.

Päätöserässä iski sitten ensin Juha Jääskä tarkasti Valtteri Kemiläisen hienosta syötöstä, ja kun Oliwer Kaski tälläsi siniviivalta 3–1, oli ilmassa jo ratkaisun makua. Sveitsi toki kampesi vielä Marc Marchonin osumalla voittotaistoon, mutta minuutti kavennuksen jälkeen Niko Huuhtanen runnoi maalin edestä loppunumerot kunnon "tahtomaalilla".

– Sveitsi antoi hyvän vastuksen, olivat aika raikkaasti (liikkeellä ottelun) alussa ja olimme vähän pulassa jopa. Mutta hyvä että saatiin maaleja, toisen kerran tämän kauden EHT-peleissä maalannut HIFK-hyökkääjä Jääskä kommentoi TV5-kanavan lähetyksessä.

– Tinke (Kemiläinen) laittoi hyvän passin. Toivottavasti alkaa omassakin joukkueessa uppoamaan nyt, Jääskä jatkoi.

Hän totesi myös, että "MM-kisoihin olisi siisti päästä" mutta "siihen asti kaikki fokus on HIFK:n pelaamisessa".

Marraskuussa Tampereella Suomi kukisti Sveitsin 4–0 ja joulukuussa Sveitsissä isännät kaatuivat jatkoaikamaalilla 4–3. Tshekille ja Ruotsille Leijonat puolestaan hävisi kummassakin turnauksessa. Ruotsin EHT:ssä Suomi kohtaa seuraavaksi Tshekin lauantaina, ja rakas vihollinen Ruotsi on vastassa turnauksen päätösottelussa sunnuntaina. Ottelut pelataan Karlstadissa.