Vaalikone: Löydä sinulle sopivin ehdokas Kalevan vaa­li­ko­nees­ta

Pääkirjoitus: Tuore tut­ki­mus tuo esiin Oulun monet arkiset vah­vuu­det, ja siksi kiel­tei­sis­sä mie­li­ku­vis­sa ry­pe­mis­tä kan­nat­taa jo hillitä

Mielenterveys: Kuinka nuorta val­vo­taan OYSin psy­kiat­ri­sel­la osas­tol­la, jossa on muun muassa tu­pak­ka­paik­ka ja psy­koo­si­po­ti­lai­ta?

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kan­nat­ta­van kasvun por­ras­mal­lin so­vel­ta­mi­sel­la uusia työ­paik­ko­ja ja vau­raut­ta Suomeen

Tarvitaan myös paikallistalouteen sidottua mikroyrittäjyystutkimusta. Sitä harjoitetaan Suomessa aivan liian vähän.

Suomessa yrittäjyyden edistämisen päämallit ovat sijoitus- ja velkavetoinen start up- sekä ”kuolemanlaaksoista” selviämisen malli. Kolmanneksi yrityksen kehittämisen tieksi olemme olleet kehittämässä yritysten kannattavan kasvun porrasmallia Business Finlandin ja Tulevaisuuden Kasvupolut Oy:n rahoittamassa hankkeessa, jolla liiallinen velkavetoisuus ja kuolemanlaaksot vältetään.

Porrasmallin kullakin portaalla on kriittiset kasvutekijät, jotka on laitettava kuntoon, jotta kasvu käynnistyisi ja jatkuisi. Porrasmallin soveltaminen tuottaa alusta asti kestäviä työpaikkoja ja verotuloja. Tämä ei ole lainkaan huono asia kansantaloudellisesti arvioituna.

Pk-yritysvaiheen kasvun vaiheet on jaettu mallissa viiteen osaan. Mallin mukaan alkuportailla tärkeitä on yrittäjän persoona, myynti ja yrityksen perustiimin rakentamiskyky. Melko pian johtaminen muodostuu pullonkaulaksi ja kasvun esteeksi voi nousta myös yrittäjä itse.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.