Pohde: Sai­raa­la­pää­tök­siin pet­ty­nyt Me­ri-Lap­pi pohtii eroa­van­sa Lapista ja liit­ty­vän­sä Poh­tee­seen

Festivaalit: Frozen People jär­jes­te­tään Nal­li­ka­ris­sa lauan­tai­na ke­li­olo­ja uhmaten

Tuhopoltot: Ran­ta­ka­dun tu­li­pa­lot uh­ka­si­vat taas ra­ken­nuk­sia, joiden puo­les­ta ou­lu­lai­set tais­te­li­vat vuo­si­kym­me­niä

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Kalevan ve­ro­ko­ne on auki – Katso Poh­jois-Suo­men ja koko maan suu­ri­tu­loi­sia

Kalevan verokoneessa listataan vuonna 2021 yli 100 000 euroa ansainneita ihmisiä Pohjois-Pohjanmaalta ja Lapista. Verokoneeseen päivitetään myöhemmin myös koko maan tulokärki.

Verokoneen tiedot eivät ole täydelliset. Tänä vuonna noin 1 688 suomalaista on pyrkinyt salaamaan verotietonsa, ja verottaja on poistanut heidän tulotiedot medialle jakamistaan listoista. Pohjois-Pohjanmaalla salausta pyysi 129 henkilöä ja Lapissa 22.

Listalta poistettujen henkilöiden nimet on kuitenkin pitänyt antaa ennalta niitä pyytäneille, ja myös Kaleva on hankkinut listan. Kaleva julkaisee myöhemmin keskiviikkona salausta pyytäneiden pohjoispohjanmaalaisten tulotietoja.

Koska verottajan medialista ei ole täydellinen, voi verokoneesta puuttua merkittäviä verotulojen saajia. Esimerkiksi useissa yhtiössä toimiva Jani Tuohino pyrki salaamaan tietonsa. Tuohinon kokonaistulot olivat 9,1 miljoonaa euroa.

Koko maan tulokärkeen ilmoitettu Juhapekka Piiroinen kertoo  leikkineensä numeroilla ja tehneensä virheen. Hän kertoo jättäneensä verotuksestaan oikaisupyynnön tänään.

(Verokone ei välttämättä toimi täydellisesti kaikissa mobiililaitteissa.)

Kaleva kertoo veropäivänä perinteiseen tapaan maakunnan kovatuloiset ja muun muassa keskeisten yhteiskunnallisten toimijoiden tulot. Lukijoiden käytössä on myös myös verokone, josta tietoja voi hakea.

Veroaiheiset jutut löydät täältä.

Lisätty kello 8.53 maan tulokärki. Lisätty kello 9.13 tieto Tuohinon tuloista. Lisätty klo 9.51 verokoneet koko maasta ja Kainuusta. Päivitetty kello 16.05: lisätty tieto tulokärjen virheellisesti ilmoitetuista tuloista.