Vaalikone: Löydä sinulle sopivin ehdokas Kalevan vaa­li­ko­nees­ta

Syntyvyys: Syn­ty­vyys painui pak­ka­sel­le Poh­jois-Poh­jan­maal­la en­sim­mäis­tä kertaa 150 vuoteen

Koti-Kaleva: Ou­lu­lais­ko­dis­sa lapset saavat leikkiä ja näkyä joka pai­kas­sa

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Kaleva on Suomen kol­man­nek­si ta­voit­ta­vin päi­vä­leh­ti, pai­ne­tun lehden lu­ki­ja­mää­ris­sä kasvua – ”Olemme menossa hyvään suun­taan”

Painetun lehden osalta Kalevan jokaisella numerolla on keskimäärin 124 000 lukijaa.

– Tulokset kertovat lukijoiden sitoutumisesta ja siitä, että olemme osanneet tehdä oikeita asioita. Olemme menossa hyvään suuntaan, Kalevan vastaava päätoimittaja Sanna Keskinen sanoo.
– Tulokset kertovat lukijoiden sitoutumisesta ja siitä, että olemme osanneet tehdä oikeita asioita. Olemme menossa hyvään suuntaan, Kalevan vastaava päätoimittaja Sanna Keskinen sanoo.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Kaleva ylsi tilattavien päivälehtien kolmanneksi suurimpaan kokonaistavoittavuuteen Media Audit Finlandin tekemässä Kansallisessa mediatutkimuksessa vuosimallia 2021.

Kaleva tavoittaa viikossa keskimäärin 410 000 lukijaa, kun mukaan lasketaan sekä painetun printtilehden että lehden eri digitaalisia versioita lukeneet kuluttajat.

Kakkospaikalla keikkuva Aamulehti tavoittaa viikossa 472 000 lukijaa. Helsingin Sanomat on listauksen ylivoimainen ykkönen 1,62 miljoonalla viikoittaisella lukijalla.

Painetun lehden osalta Kalevan jokaisella numerolla on keskimäärin 124 000 lukijaa. Luvut oikeuttavat listan neljänteen sijaan. Ykkösenä on Helsingin Sanomat ennen Aamulehteä ja Turun Sanomia.

Kalevan luvut ovat nousussa, sillä vuoteen 2020 verrattuna kasvua on tullut 2,5 prosenttia.

– Tulokset kertovat lukijoiden sitoutumisesta ja siitä, että olemme osanneet tehdä oikeita asioita. Olemme menossa hyvään suuntaan, Kalevan päätoimittaja Sanna Keskinen sanoo.

Uusia nimiä tekijäjoukkoon

Ensi vuoden alkupuolella toimintansa käynnistävän radion päätoimittajana aloittaa oululainen Sini Salmirinne.

Tällä hetkellä Salmirinne työskentelee Metsähallituksen luontopalveluiden viestintäpäällikkönä. Lisäksi hänellä on vuosien kokemus radiojournalismista Yleisradion ja Radio Novan tehtävissä.

– Olen todella innoissani. Tämä on minulle paluu hyvin rakkaan asian äärelle. Olen päätynyt viestintäalalle ennen kaikkea rakkaudesta radioon. Tämä on ainutkertainen mahdollisuus päästä luomaan radiokanavaa puhtaalta pöydältä, Salmirinne kertoo.

Salmirinteen mukaan radio on parhaimmillaan kuin loistava pöytäseurue.

– Siinä on jotain tuttua, mutta samalla se haastaa kuulijaa uusilla näkökulmilla. Se pitää kuulijan kiinnostuneena ja saa ajoittain nauramaan. Siihen pyrimme pohjoisella äänenpainolla.

Uuden radiopäätoimittajan lisäksi uusia nimityksiä ovat Kaleva Median uuden luontomedian tuottajana aloittava Juho Maijala, datajournalismia tekevä monimediatoimittaja Tuomas Hirvonen sekä digivisualisti Liubov Alekseeva.

Uusiin tehtäviin tuli yhteensä yli sata hakemusta.

– On ilahduttavaa, että hakijoita oli paljon. Löysimme joka pestiin hyvät osaajat. Minulla on usko siihen, että tämä tuo monipuolisuutta sisältöihimme ja uutta virtaa tekemiseen, päätoimittaja Keskinen sanoo.