Aluevaalit: Alue­hal­lin­non teh­tä­viä ei tule tehdä toi­sel­la kädellä hui­tais­ten

Aluevaalit: Etsi Kalevan alue­vaa­li­ko­nees­ta sopiva ehdokas

Kaleva Live: OLS ja Kemi City FC iskevät yhteen kuuden pisteen ot­te­lus­sa – "Yh­dek­sän pis­tet­tä kuu­des­ta ot­te­lus­ta pitäisi riittää sar­ja­paik­kaan ja sitä läh­dem­me ta­voit­te­le­maan"

Jalkapallon Kakkosen C-lohkon häntäpäähän jumittautuneet OLS ja Kemi City FC taistelevat säilymisen kannalta tärkeistä sarjapisteistä. Kaleva näyttää ottelun suorana tilaajilleen.

Kemi City FC juotti OLS:lle tappion karvasta kalkkia joukkueiden välisessä edellisessä kohtaamisessa, kun se iski voittomaalin 90. minuutilla.
Kemi City FC juotti OLS:lle tappion karvasta kalkkia joukkueiden välisessä edellisessä kohtaamisessa, kun se iski voittomaalin 90. minuutilla.
Kuva: Nina Susi

Oulun Luistinseuran edellisestä voitosta jalkapallon Kakkosessa on vierähtänyt jo tovi. 10. elokuuta oululaiset hakivat 3-1 voiton RFA:n vieraana, jonka jälkeen joukkue on poistunut kentältä kolme kertaa peräkkäin päät painuksissa. Kakkosen c-lohkon kolmanneksi viimeiseksi valahtanut OLS saa uuden mahdollisuuden tärkeiden sarjapisteiden hankkimiseen kotikentällään sunnuntaina.

Myös illan vastustaja sarjanousija Kemi City FC kaipaa kipeästi pisteitä. Kemiläiset ovat joutuneet pelaamaan osan otteluistaan pahasti vajaamiehisenä, eikä joukkueella ole ollut edes vaihtopelaajia. Kemiläisten pelaajapulaa alleviivaa sekin, että juuri Luistinseurasta joukkueeseen siirtynyt maalivahti Valtteri Tikkanen joutui huhkimaan ensimmäisessä ottelussaan kenttäpelaajan roolissa vasemmalla laidalla. Kemi City FC jäi viikonloppuna täysin jyrän alle, kun RFA leikitteli kotikentällään 4-0 loppulukemat. Tuossa ottelussa Kemin vaihtopelaajiksi oli nimetty näennäisesti päävalmentaja Jari Åhman sekä toinen maalivahti Matias Ahola.

Kotijoukkueen kokoonpanoon ei ole tulossa suuria muutoksia. Varmoja poissaolijoita ovat viisi varusmiespalvelustaan suorittavaa pelaajaa.

– Tärkeä peli edessä. Kemi on yksi päävastustajistamme. Yhdeksän pistettä kuudesta ottelusta pitäisi riittää sarjapaikkaan ja sitä lähdemme tavoittelemaan, OLS:n päävalmentaja Antti Neuvonen kertoo.

Päävalmentajan mukaan OLS on keskittynyt tämän viikon harjoituksissa maalintekoon.

– Meillä on ihan kivat lähtökohdat sunnuntain peliin. Olemme saaneet harjoituksiimme myös AC Oulun pelaajia ja se on auttanut minua valmentajana tekemään pelisuunnitelmia eri peleihin.

Viime kaudelle perustettu kemiläisseura majailee sarjataulukossa yhden sijan illan isäntien yläpuolella, kun pelaamatta on kuusi ottelua. Kemiläisten kirkkaimpana tähtenä on tuikkinut 20-vuotias nigerialainen Obioha Samson Ebuka, joka johtaa lohkon maalipörssiä yhdeksällä osumalla. Joukkueet kohtasivat elokuun puolivälissä Kemissä, jolloin kotijoukkue vei pisteet viime hetken maalilla.

Kaleva Live näyttää ottelun suorana tilaajilleen. Ottelun pääsee näkemään myös euron tutustumistilausmaksua vastaan.
Selostettu striimi käynnistyy kello 16.45.