Palkanmaksu: OYSin lää­kä­reil­le liikaa mak­set­tu­ja palk­ko­ja ei peritä ta­kai­sin

Energiansäästö: Oulu säästää mer­kit­tä­väs­ti sam­mut­ta­mal­la kou­lu­jen il­man­vaih­don yöllä

Pohde: OYSissa on jou­dut­tu sul­ke­maan kym­me­nen leik­kaus­sa­lia

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Kaleva haas­tat­te­li vaa­li­pii­rin uudet kasvot edus­kun­nas­sa – "O­len ju­tut­ta­nut 3 000 ihmistä hen­ki­lö­koh­tai­ses­ti"

Kolmasosa kansanedustajista vaihtui Oulun vaalipiirissä. Uusien edustajien joukossa on kaksi kuntapoliitikkoa Oulusta, eduskunnan nuorin jäsen, kaksi maanviljelijää kilpailevista puolueista sekä Kainuun puolesta puhuja.

Pia Hiltunen (sd.) lähti mukaan politiikkaan vasta kaksi vuotta sitten kuntavaaleissa.
Pia Hiltunen (sd.) lähti mukaan politiikkaan vasta kaksi vuotta sitten kuntavaaleissa.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Pia Hiltunen, 31, SDP, Oulu, 3 404 ääntä

– Hyvältähän tämä tuntuu, kova työ palkittiin, kiteyttää tunnelmiaan SDP:n tuore kansanedustaja Pia Hiltunen vaalipäivän jälkeisenä päivänä.

Hiltunen istuu ensimmäistä kauttaan Oulun kaupunginvaltuustossa, jonne hän tuli valituksi ensi yrittämällä. Nyt myös kansanedustajan paikka irtosi ensimmäisestä ehdokkuudesta.

Hiltusen vaalibudjetti oli noin 4 700 euroa. Kampanjoinnissaan hän panosti erityisesti ihmisten kohtaamisiin arkisissa paikoissa, kuten kaduilla.

– Esimerkiksi aamulla töihin kävellessäni jaoin samalla esitteitä ja vaalimateriaalia, luokanopettajana työskentelevä Hiltunen kertoo.

Sosiaalisessa mediassa Hiltusen tärkein foorumi on blogi, johon hän esimerkiksi kirjoittaa aina kaupunginvaltuuston kokousten jälkeen, miten on äänestänyt ja miksi.

– Instagramia käytän yleensä eniten, ja vaalien alla päivitykset keskittyivät vaaleihin, kun elämä muutenkin pyöri niiden ympärillä.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.