Luonto: Raakun suojelu sai mil­joo­na­ra­hoi­tuk­sen, sim­pu­koi­den et­sin­tään kou­lu­te­taan raak­ku­koi­ra

Formula 1: Ana­lyy­si: Lando Norris maksoi kovan hinnan uh­ka­pe­lis­tään Sotshin F1-ki­sas­sa

Ka­la­joen palon tilanne on vakaa ja rau­hal­li­nen – Puo­lus­tus­voi­mien vir­ka-apu­osas­to ja yk­si­tyis­tä ko­neis­toa va­pau­tet­tu sam­mu­tus­töis­tä

Kalajoen maastopalon sammutustyöt jatkuvat intensiivisenä vielä tämän viikon loppuun.
Kalajoen maastopalon sammutustyöt jatkuvat intensiivisenä vielä tämän viikon loppuun.
Kuva: Jokilaaksojen pelastuslaitos

Kalajoen Raution maastopaloalueella tilanne on pysynyt vakaana ja rauhallisena. Jokilaaksojen pelastuslaitokselta kerrotaan, että palon leviämisvaaran riski on pienentynyt koko ajan.

Maanantaina alueella on sammutettu esiin kaivettuja palopesäkkeitä.

Jokilaaksojen pelastuslaitoksen mukaan resurssit alueella lasketaan minimiin tiistain osalta. Sääennusteen mukaan alueelle voi olla tulossa puuskatuulia, mutta tilanteen odotetaan pysyvän rauhallisena runsaan vesisateen vuoksi.

Puolustusvoimien osalta virka-apuosasto vapautetaan palopaikalta, sillä pelastusviranomaisten omat resurssit riittävät täällä hetkellä. Paikalle jää kuitenkin kaksi telakuorma-autoa.

Myös yksityistä koneistoa on vapautettu palon sammutustöistä. Pelastusjohtajan mukaan maanantain puolella lähes kaikki kaivinkoneet ja metsäkoneet vapautetaan tehtävistä.

Palon sammutustöiden arvioidaan jatkuvan intensiivisinä koko viikon ajan.

Lue myös: Ka­la­joen palosta odo­tet­ta­vis­sa satojen tu­han­sien tappiot met­sän­omis­ta­jil­le – Ka­la­joen seu­ra­kun­nal­la noin 500 heh­taa­rin palsta pa­lo­alueel­la