Ka­jaa­ni­lai­sis­sa päi­vä­ko­deis­sa ko­ro­na­tar­tun­to­ja ja kym­me­niä al­tis­tu­mi­sia, Kainuun sote pai­not­taa yleisen va­ro­vai­suu­den nou­dat­ta­mis­ta

Koronatartunnat ovat olleet Kainuussa voimakkaassa kasvussa.

Kajaanilaisissa päiväkodeissa on todettu kymmeniä korona-altistumisia.
Kajaanilaisissa päiväkodeissa on todettu kymmeniä korona-altistumisia.
Kuva: Jussi Leinonen

Kajaanilaisissa päiväkodeissa on ilmennyt koronatartuntoja ja useita kymmeniä altistumisia, kertoo Kainuun sote tiedotteessaan.

Lehtikankaan päiväkodissa on yli 30 ja päiväkoti Sinilinnussa toistakymmentä altistunutta lasta.

Kajaanin kaupunki ja Sinilintu tiedottavat huoltajia tilanteesta ja sen aiheuttamista järjestelyistä. Tartunnanjäljitys on yhteydessä huoltajiin, jos kyse on karanteeni- tai eristysmääräyksistä.

Aiemmin Kajaanin Vanamon ja Nakertajan päiväkotien tartuntoihin liittyneet altistuneet on jo tavoitettu ja huoltajia on tiedotettu tilanteesta.

Koronatartunnat ovat olleet Kainuussa voimakkaassa kasvussa. Lisääntyvät tartunnat herättävät huolta erityisesti yhteiskunnan kriittisillä toimialoilla, kuten sosiaali- ja terveydenhuollossa, varhaiskasvatuksessa sekä kouluissa. Myös huoltovarmuuden kannalta tärkeissä tehtävissä mahdolliset poissaolot voivat aiheuttaa ongelmia.

Kainuun sote painottaa, että ihmiset noudattaisivat yleistä varovaisuutta ja ohjeiden noudattamista sekä lähikontaktien rajoittamista.