Pääkirjoitus: Tark­kaa­vai­suus her­paan­tui – valtio luotti For­tu­min osaa­mi­seen so­keas­ti

Kaleva Mün­che­nissä: Samuel Purola myönsi, ettei ollut par­haas­sa iskussa EM-vä­li­eräs­sä – "Ka­le­van kisojen jälkeen on ollut vähän takki tyhjä"

Kainuun ra­ja­var­tios­to: Itä­ra­jan tun­tu­mas­sa löy­de­tyt ir­to­koi­rat viedään löy­tö­eläin­tar­haan – Kuu­sa­mon ja Var­tiuk­sen ra­jan­yli­tys­paik­ko­jen au­ki­olo­ajat muut­tu­vat

Kainuun rajavartiosto muistuttaa jälleen metsästäjiä, että metsästyskoirat eivät saa ylittää valtakunnan rajaa. Tämä pitää huomioida jo silloin, kun suunnitellaan metsästystä rajavyöhykkeen ja rajan läheisyydessä.

Kainuun rajavartioston partiot toimittavat valtakunnanrajan läheisyydessä tavatut irtokoirat suoraan löytöeläintarhaan.  Kaikista Venäjän puolella käyneistä koirista ilmoitetaan Suomessa eläinlääkärille, joka päättää tarkastuksista ja jatkotoimenpiteistä eläintautien leviämisen estämiseksi.

Koiran käyminen Venäjän puolella edellyttää joka kerta yhteydenpitoa Venäjän rajaviranomaisiin, jotka ovat kiinnittäneet huomiota koirien rajanylityksiin jo usean vuoden ajan.

– Jos huomaat koiran kadonneen valtakunnan rajan läheisyydessä Kainuun tai Koillismaan alueella, ole ensi tilassa yhteydessä Kainuun rajavartioston johtokeskukseen, Kainuun rajavartioston tiedotteessa todetaan.

Johtokeskuksen puhelinnumero on 029 542 4027 tai 040 580 8624. Koiran omistajia kehotetaan merkitsemään koiran pantaan tai valjaisiin omistajan yhteystiedot.

Aukioloaikoihin muutoksia

Vartiuksen ja Kuusamon kansainvälisten rajanylityspaikkojen aukioloajat muuttuvat talviaikaan siirtymisen yhteydessä sunnuntaina 25. lokakuuta.

Jatkossa Vartiuksen kansainvälinen rajanylityspaikka on avoinna päivittäin kello 7–21. Kuusamon rajanylityspaikka on puolestaan auki kello 8–19 joka päivä.

Suomen Kainuun alueen rajavaltuutettu ja Venäjän Kalevalan alueen rajavaltuutettu sopivat aukioloaikojen muutoksista vuosittain. Tarve muutoksille syntyy, kun Suomessa siirrytään talviaikaan. Kellojen siirron myötä maiden välille muodostuu tunnin aikaero.