Säästötoimet: Mitä ti­loil­le käy, kun il­mas­toin­ti sul­je­taan yöksi? Ky­syim­me oleel­li­sia ky­sy­myk­siä Oulun sääs­tö­toi­mis­ta

Kalakauppa: Nor­ja­lai­nen lohi ei ole niin kal­lis­ta kuin ihmiset ku­vit­te­le­vat

Taide: Elisa Her­net­kos­ken Vul­va-sar­ja syntyi van­hois­ta pos­ti­mer­keis­tä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

"Kaikki ai­ka­naan" – Oulun to­ri­ho­tel­lia ra­ken­nut­ta­va Jyrki Hal­li­kai­nen ei pal­jas­ta ho­tel­li­ope­raat­to­rin nimeä ja sanoo, että hank­kees­ta on tie­do­tet­tu ou­lu­lai­sil­le ja me­dial­le kaikki olen­nai­nen

Torihotelli
Torihotelli
Kuva: Jarmo Kontiainen

Oulun Torinrantaan noin 30 miljoonan euron hotellia rakennuttava liikemies, teknologiayhtiö Uroksen perustaja-pääomistaja Jyrki Hallikainen uskoo monien viiveiden sävyttämän hotellihankkeen valmistuvan aiotussa aikataulussa, kesällä 2022.

Näin voi päätellä vastauksista, jotka niukasti julkisuudessa viihtyvä ja Sveitsissä asuva Hallikainen antoi sähköpostitse Kalevan kysymyksiin.

– Tämä aikataulu on suunnitelman runko, Hallikainen vastaa kysymykseen siitä, onko hotelli riittävän valmis rakennekatselmukseen viimeistään lokakuun lopussa ja valmistumassa suunnitellusti ensi kesäkuussa.

Jos ehdot eivät täyttyisi, kaupunki perii viivästyksen vuoksi sakkoa 150 000 euroa tai irtisanoo tontin vuokrasopimuksen. Irtisanomistapauksessa Hallikaisen yhtiöiden olisi saatettava alue vuokrausta edeltäneeseen kuntoon.

Kalevan tiedustellessa rakennekatselmuksesta Oulun rakennusvalvonnan rakenneinsinööri Esko Knuutila kertoo jo tehneensä sen 21. syyskuuta.

Tiettyjen teräsrakenteiden hitsaussaumojen osalta Knuutila kertoo pyytäneensä lisätarkastuksen laadun varmistamiseksi.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.