Rakentaminen: Poh­jan­tien varteen kaa­vail­laan 60-met­ris­tä tor­ni­ta­loa

Oulun oikeustalo: Oulun uuden oi­keus­ta­lon ves­sas­ta kuu­lu­nut ku­mah­dus johti siihen, että kaikki wc-ti­lat pitää tar­kis­taa

Jääkiekko: Kärpät on noussut maan joh­ta­vak­si maa­li­vah­ti­kas­vat­ta­mok­si Roope Kois­ti­sen an­sios­ta

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kai­kil­le tilaa osal­lis­tua po­liit­ti­seen pää­tök­sen­te­koon – ensi kevään kun­ta­vaa­lit tulee käydä ilman vi­ha­pu­het­ta

Oululaiset kunnallisjärjestöt ja niitä vastaavat toimijat ovat huolissaan yhteiskunnallisiin vaikuttajiin ja ehdokkaisiin kohdistuvasta vihapuheesta, häirinnästä ja muusta uhkaavasta käytöksestä kohtaamisissa vaalikentillä ja verkossa.

Sanallisen ja jopa fyysisen väkivallan kokemisen uhka voi johtaa siihen, että kaikki poliittisesta vaikuttamisesta kiinnostuneet henkilöt eivät uskalla lähteä ehdolle.

Poliittinen häirintä kohdistuu tyypillisesti naisiin, seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin, etnisiin vähemmistöihin ja vammaisiin.

"Jokaisen osallistumisoikeus yhteiskunnallisiin asioihin tulee turvata ja kaikkien poliittisesta vaikuttamisesta kiinnostuneiden henkilöiden tulee voida uskaltaa asettua ehdolle."

Puolueiden edustajina haluamme kannanotollamme näyttää esimerkkiä avoimelle poliittiselle keskustelukulttuurille ja luoda pelisääntöjä sille, mikä on sallittua ja mikä ei.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.