Oulun budjetti: Näin kau­pun­gin­joh­ta­ja Seppo Määttä esittää käy­tet­tä­väk­si 650 mil­joo­naa euroa

Musiikki: Ou­lu­lais­per­heen kaikki jäsenet ovat kovia muu­si­koi­ta

Huoltajuus: Lap­sis­taan tais­tel­leen ou­lu­lai­si­sän uh­ka­sak­ko­vaa­ti­mus hy­lät­tiin

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Kahden miehen suukopu johti puu­ko­tuk­seen ra­vin­to­lan ves­sas­sa Pu­das­jär­vel­lä – kään­tö­veit­sel­lä lyö­neel­le van­keut­ta

Oulun käräjäoikeus on tuominnut vuonna 1994 syntyneen miehen vankeuteen Pudasjärvellä sijaitsevassa ravintolassa tehdystä puukotuksesta.

Puukotus tapahtui tämän vuoden helmikuussa. Oikeuden mukaan molemmat osapuolet olivat humalassa. Heidän välillään oli jo aiemmin ollut riitaa ja kyseisenä yönä suukopu äityi käsirysyksi ravintolan vessassa.

Osapuolten kertomukset vessan tapahtumista poikkesivat toisistaan, eikä käräjäoikeus saanut tarkkaa kuvaa tappelun käänteistä. Tilanne kuitenkin päättyi siihen, että 1994 syntynyt mies puukotti 1995 syntynyttä miestä kylkeen kääntöveitsellä.

Puukottaja myönsi puukoniskun, mutta väitti sen olleen hätävarjelua toisen miehen käydessä päälle.

Syyttäjä vaati puukottajalle ensisijaisesti tuomiota tapon yrityksestä. Oikeuden mielestä mikään ei kuitenkaan viitannut siihen, että syytetyllä olisi ollut tarkoitus tappaa uhri. Toisaalta teon ei katsottu olleen myöskään hätävarjelua.

Oikeus tuomitsi miehen törkeästä pahoinpitelystä 1 vuoden ja 10 kuukauden ehdottomaan vankeuteen. Hänen tulee maksaa uhrille vajaat 4 000 euroa erilaisia korvauksia ja kuluja.

Myös puukotuksen uhri tuomittiin pahoinpitelystä 70 päiväsakkoon (2 100 euroa) ja 300 euron korvauksiin. Oikeuden mukaan hän löi puukottajaa nyrkillä päähän.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.