Koronavirus: Uusi huolta nos­ta­nut vi­rus­va­riant­ti löytyi jo Eu­roo­pas­ta

Kuolemantapaukset: Krii­si­psy­ko­lo­gi neuvoo, kuinka lap­sel­le voi puhua ikä­to­ve­rin kuo­le­man­ta­pauk­ses­ta

Tilaajille

Jyrääkö Oulussa vir­ka­mies­val­ta? Näin kau­pun­gin­joh­ta­ja, kau­pun­gin­hal­li­tuk­sen pu­heen­joh­ta­ja ja kau­pun­gin­val­tuus­ton pu­heen­joh­ta­ja vas­taa­vat kri­tiik­kiin

Päivi Laajala, Mirja Vehkaperä (kesk.) ja Juha Hänninen (kok.) ovat päätöksentekokulttuurista eri mieltä kuin sitä kritisoinut Museo- ja tiedekeskus Luupin johtaja Jonna Tamminen.

Museo- ja tiedekeskus Luupin johtaja Jonna Tamminen arvostelee Oulun päätöksentekokulttuuria. Arkistokuva.
Museo- ja tiedekeskus Luupin johtaja Jonna Tamminen arvostelee Oulun päätöksentekokulttuuria. Arkistokuva.
Kuva: Pekka Peura

Oulua johdetaan kuin pikkukuntaa, sanoi Museo- ja tiedekeskus Luupin johtaja Jonna Tamminen Kalevassa 10. lokakuuta 2021.

Käyttävätkö virkamiehet Oulussa valtaa niin, että valmistelussa olevia asioita pidetään mahdollisimman pitkään pöydällä, kaupunginjohtaja Päivi Laajala?

– Pöydällä pitäminen ei kuulu Oulun kaupungin viranhaltijoiden toimintakulttuuriin. Isommille hankkeille ja investoinneille, kuten esimerkiksi toimitilojen rakentamiselle määritellään niiden valmistelua ja selvittämistä koskevassa asettamispäätöksessä määräaika, johon voidaan myöntää jatkoaikaa, mikäli perusteita on. Tyypillisiä ovat esimerkiksi hankeselvitykset, joita Oulun kokoisessa kaupungissa riittää.