Kesähelmi: Pe­rä­me­ren saa­ris­toon pääsee ke­sä­ret­kel­le ve­neel­lä

Onnettomuudet : Metsä Fibren Kemin bio­tuo­te­teh­taan työ­maal­la kuo­le­maan joh­ta­nut ta­pa­tur­ma

Juh­lit­han ju­han­nus­ta jär­ke­väs­ti – lue tästä po­lii­sin vinkit fiksuun ju­han­nuk­seen

Oulun poliisi muistuttaa ihmisiä juhlimaan juhannusta rauhallisesti ja välttämään riskinottoa liikenteessä.

Koronarajoitusten väistyttyä poliisi odottaa erilaisiin tapahtumiin runsaasti väkeä.

– Järjestysmiesten määrällä ja osaamisella on suuri merkitys hyvän juhlan rakentamisessa. Arvostakaamme heidän työtään. Monet tapahtumajärjestäjät ovat kärsineet korona-ajasta, mutta nyt he viimein pääsevät palvelemaan yleisöä täydessä mittakaavassa. Osoitetaan heille kiitollisuutta käyttäytymällä fiksusti, kehottaa ylikomisario Veijo Alavaikko Oulun poliisilaitoksesta tiedotteessa.

Poliisi muistuttaa ihmisiä pitämään itsensä lisäksi huolta myös toisista.

Älä lähde ajamaan päihtyneenä tai väsyneenä

Päihtymyksensä voimakkuuteen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota, jos on lähitunteina lähdössä ajamaan. Poliisi muistuttaa, että myös väsyneenä ajaminen on kielletty riippumatta siitä, onko veressä alkoholia vai ei.

– Juhannuksen aikaan valvomme liikennettä sekä mennessä että palatessa. Tulemme puhalluttamaan kuljettajia tuttuun tapaan nyt, kun se on koronarajoitusten poistuttua taas sallittua. Meillä on puhtaita pillejä yllin kyllin, kertoo ylikomisario Jyrki Kivirinta Oulun poliisilaitoksesta tiedotteessa.

Poliisi muistuttaa kuljettajia myös noudattamaan nopeusrajoituksia. Ylinopeuden ajaminen ei vähennä matka-aikaa merkittävästi mutta lisää riskejä sitäkin enemmän.

Poliisi valvoo liikennettä myös vesillä, jonne valitettavan usein rohkaistutaan menemään alkoholin vaikutuksen alaisena veneellä tai uimalla. Vesille ja veteen kannattaa mennä vain vesiselvänä.