Oulun kaupunki: Oulu aikoo ko­rot­taa luot­ta­mus­toi­mis­ta mak­set­ta­via palk­kioi­ta rei­lus­ti

Autismi: Johanna Vuo­ri-Kar­via sai tietää vasta ne­li­kymp­pi­se­nä, miksi hän on eri­lai­nen

Parkkipaikat: Ko­ko­sim­me Oulun park­ki­hal­lit kar­tal­le ja sel­vi­tim­me, mitä pit­kä­ai­kai­nen py­sä­köin­ti maksaa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Jou­lu­kuu­si­lu­val­la voi lu­nas­taa valtion met­säs­tä jou­lu­puun

Lapin, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakuntien alueilla voi joulupuun hakea valtion mailta. Hakemiseen tarvittavan joulukuusiluvan voi ostaa Metsähallituksen Eräluvat-verkkokaupasta.

Kymmenen euroa maksava joulukuusilupa oikeuttaa hakemaan enintään kolme metriä pitkän joulukuusen valtion talouskäytön piirissä olevista monikäyttömetsistä. Enontekiön, Utsjoen ja Inarin kunnissa joulukuusiluvalla joulupuuksi voi hakea männyn.

Luvan ostajan on itse varmistettava alueen kuuluminen Metsähallituksen metsätalouskäytössä oleviin monikäyttömetsiin. Joulupuuta ei saa hakea suojelu- tai retkeilyalueilta. Monikäyttömetsien sijainnin voi selvittää Retkikartasta verkko-osoitteessa www.retkikartta.fi. Retkikartta toimii myös mobiililaitteilla.

Eteläisessä Suomessa lupamyyntiä ei ole, sillä valtion monikäyttömetsiä on siellä suhteellisen vähän.

Verkkokaupasta hankittu joulukuusilupa on voimassa seitsemän vuorokautta ostopäivästä lähtien. Lupia myydään myös Tiedekeskus Pilkkeessä Rovaniemellä.

Kuusilupia voi ostaa maksimissaan viisi kappaletta.