Nokia: Täl­lai­nen on yhtiön yli 60-vuo­ti­nen his­to­ria Oulussa

koronarokote: Oulu aloit­taa kol­man­sien ro­ko­te­an­nos­ten an­ta­mi­sen kai­kil­le yli 18-vuo­tiail­le

Mainos: Anna lah­jak­si pai­kal­li­sym­mär­rys­tä. Tutustu Kalevan joulun ti­laus­tar­jouk­siin klik­kaa­mal­la tästä.

Tilaajille

Joukko ou­lu­lais­val­tuu­tet­tu­ja vas­tus­taa po­lii­sin muuttoa Rus­koon: "On ou­lu­lais­ten kan­nal­ta huono asia, jos poliisi viedään sivuun, kun ky­sees­sä on ainakin 50 vuoden rat­kai­su"

Uuden pääpoliisiaseman sijoituspaikasta jätettiin valtuustoaloite. Ruskonselälle suunnitellulle turvakampukselle sijoittuisivat myös vankila ja käräjäoikeuden istuntosali.

Turvakampus tulisi 15 hehtaarin alueelle Kaapelitien ja Ruskonseläntien risteyksen (kuvassa) läheisyyteen.
Turvakampus tulisi 15 hehtaarin alueelle Kaapelitien ja Ruskonseläntien risteyksen (kuvassa) läheisyyteen.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Ouluun on suunniteltu uutta turvakampusta noin kymmenen kilometrin päähän Oulun keskustasta Ruskonselälle. Senaatti-kiinteistöillä on jo suunnitteluvaraus 15 hehtaarin suuruiselle alueelle, jonne sijoittuisivat Oulun pääpoliisiasema, käräjäoikeuden istuntosali ja tutkintavankila.

Oululaiset valtuutetut jättivät viime viikolla valtuustoaloitteen uuden pääpoliisiaseman sijoituspaikasta. Aloitteen on tehnyt keskustan valtuutettu Lauri Nikula ja sen on hänen lisäkseen allekirjoittanut 22 valtuutettua. Mukana on edustajia seitsemästä eri puolueesta. Valtuutettujen mielestä poliisiaseman sijainti olisi liian syrjässä Oulun keskustasta. Lisäksi he kyseenalaistavat poliisilaitoksen, istuntosalin ja vankilan samaan paikkaan sijoittamisen hyödyt.