Sähkön hinta: OSS myy sähköä alen­nuk­sel­la – mutta vain jä­se­nil­leen

Teollisuus: Yli­kii­min­gis­sä toimiva Conlog sai jät­ti­kau­pat Puo­lus­tus­voi­mil­ta

Kolumni: Kuka keksi laittaa kä­ve­ly­ka­dun pät­käl­le nop­pa­ki­viä? – Ou­lus­sa kyn­ne­tään epä­ta­sai­sia nop­pa­ki­vi­ka­tu­ja vielä pitkään

Tilaajille

"Jos minun täytyy lo­pet­taa, niin mie­les­tä­ni mui­den­kin pitää" – Asun­to­jen ly­hyt­ai­kai­nen vuok­raus ai­heut­taa kitkaa Oulussa

Airbnb-toimijat ovat ahtaalla Oulussa. Rakennusvalvonnalle satelee ilmiantoja taloyhtiöistä, joissa oletetaan tapahtuvan luvatonta lyhytaikaista majoitustoimintaa.

Kalustettujen asuntojen lyhytaikaista vuokrausta ei ole tehty Oulussa helpoksi. Taloyhtiöitä ilmiannetaan epäiltynä luvattomasta majoitustoiminnasta ja rakennusvalvonta hukkuu valituksiin. Ammattimainen majoitustoiminta vaatisi muun muassa rakennusluvan, jonka saaminen on mutkikasta.

Eniten kysymyksiä herättää se, milloin on kyse asunnon sallitusta lyhytaikaisesta vuokrauksesta, ja milloin kielletystä ammattimaisesta majoitustoiminnasta.

Oulun rakennusvalvonta laati vuoden alussa ohjeen Airbnb-tyylistä majoitusta tarjoaville asunnonomistajille. Tulkinnanvaraa kuitenkin jää. Ohjeessa on 10 kohdan tunnusmerkistö, ja mitä useampi näistä tunnusmerkeistä täyttyy, sitä todennäköisemmin kyseessä on majoitustoiminta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.