Jo­ki­laak­so­jen pe­las­tus­lai­tok­sen alueel­la kä­ryn­nyt maastoa koko päivän – pe­las­tus­lai­tos ke­hot­taa ihmisiä lait­ta­maan tu­li­ti­kut taskuun

Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa on tällä hetkellä voimassa ruohikkopalo- tai metsäpalovaroitus, joten nuotiota tai muuta avotulta ei saa sytyttää.

Oulaisissa syttyi maastopalo, kun viallinen sähkölinja katkesi ja jännitteellinen johto putosi maahan.
Oulaisissa syttyi maastopalo, kun viallinen sähkölinja katkesi ja jännitteellinen johto putosi maahan.
Kuva: Jokilaaksojen pelastuslaitos

Jokilaaksojen pelastuslaitoksen alueella on kärynnyt maastoa koko perjantain.

Kalajoella tuli levisi roskien poltosta maastoon ja uhkasi tilanteen alkuvaiheessa pihan rakennuksia. Pelastuslaitos kuitenkin sammutti palon nopeasti eikä palo ehtinyt levitä rakennuksiin.

Pyhäjoella maastopalo uhkasi levitä metsään, mutta palo saatiin sammutettua nopeasti ja aineelliset vahingot jäivät vähäisiksi.

Nivalassa puolestaan paloi ruohikkoa ja lautakasa.

Iltapäivällä Haapajärvellä tuli levisi maastoon kantokasoista, joiden poltto oli aloitettu jo aikaisemmin keväällä. Pelastuslaitos sammutti levinneen maastopalon, ja aineelliset vahingot jäivät vähäisiksi.

Oulaisissa Hanhiperäntiellä viallinen sähkölinja katkesi ja jännitteellinen johto putosi maahan aiheuttaen maastopalon. Pelastuslaitoksen saapuessa kohteeseen palo oli levinnyt noin puolen hehtaarin alueelle. Sammutus oli haastavaa, sillä tieltä on matkaa paloalueelle useita satoja metrejä. Pelastuslaitos teki letkulinjaa palopaikalle kahden mönkijän avulla.

Illalla tuli pääsi karkaamaan roskien poltosta Haapavedellä. Myös Siikalatvalla tehtiin savuhavainto, joka paljastui kulotukseksi. Pelastuslaitos kävi paikalla ohjeistamassa paikalla olleita henkilöitä ja määräsi kulotuksen sammutettavaksi. 

Siikalatvan Kaunisahontiellä paloi myös noin 30 neliön kokoinen puuvarasto ja sen viereistä nurmialuetta. Palon syttymissyytä ei vielä tiedetä.

Pelastuslaitos kehottaa ihmisiä laittamaan tulitikut taskuun ja muistuttaa, ettei nuotiota tai muuta avotulta saa sytyttää, jos olosuhteet ovat sellaiset, että metsä-, ruohikko- tai muun tulipalon vaara on ilmeinen.

Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa on tällä hetkellä voimassa ruohikkopalo- tai metsäpalovaroitus, joten nuotiota tai muuta avotulta ei saa sytyttää.


Juttua päivitetty kello 17.55: Lisätty kuva sekä tiedot Haapajärven ja Oulaisten paloista. Kello 18.16 muokattu aikamuotoja. Kello 22.26 lisätty tiedot Haapaveden ja Siikalatvan paloista.