Liikunta: Mu­hos­lai­nen Sanna Pie­ni­nie­mi on sat­san­nut liik­ku­mi­seen­sa yli 30 000 euroa

Hiihto: Suo­si­tun Iinatin hiih­to­la­dun tau­ko­ka­tos romahti

Luitko jo tämän: Nämä pojat kan­ta­vat Kärppiä tu­le­vai­suu­des­sa

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Jo­kai­nen on osa Eu­roo­pan ky­ber­tur­val­li­suut­ta – tur­val­li­nen di­gi­taa­li­saa­tio tekee ihmisen arjesta su­ju­vam­paa

Jokainen meistä tekee päivittäin lukuisia pieniä päätöksiä, jotka omalta osaltaan ratkaisevat eurooppalaisen kyberturvallisuuden tason: Hyväksynkö turvallisuuspäivityksen heti? Harkitsenko sen tärkeän hetken ennen kuin klikkaan väärää linkkiä? Kyberturvallisuus on jo olennainen osa arkipäivän turvallisuutta.

Suomalainen kyberturvallisuus on monen muun digitalisaation osa-alueen tapaan hyvällä tasolla. Paljon on kuitenkin vielä tekemistä niin meillä kuin muuallakin, niin lainsäädännössä, koulutuksessa kuin ennen kaikkea ihan arkisissa yhteyksissä.

Toimimista digitaalisessa maailmassa voi verrata liikenteeseen. Jokainen vastaa omasta käytöksestään, mutta myös muiden toiminta vaikuttaa turvallisuuteen. Pitää tietää paitsi säännöt, myös tulkita tilanteita ja ajatella eteenpäin. Näitä tietoja ja taitoja edistämään valmistuu vuonna 2024 kaikille eurooppalaisille tarkoitettu oppimisportaali, joka sisältää myös kansalaisen kyberturvallisuustaitoja opettavan pelin.

"Toimimista digitaalisessa maailmassa voi verrata liikenteeseen.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.