Eläimet: Ou­lu­lai­nen per­heen­äi­ti tilasi netistä munia, ja nyt oma­ko­ti­alueel­la ku­jer­taa lähes 60 vii­riäis­tä

Työmaa: Ra­ken­nus­työt koet­te­le­vat Nal­li­ka­rin idylliä tänä kesänä

Urheilu: Oliko Oulun kes­kus­ken­tän alla sa­lai­nen be­to­ni­le­vy, josta Lipon pe­laa­jat saivat etua?

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Pääkirjoitus
Tilaajille

Jo uutinen Stora Enson in­ves­toin­ti­ai­kees­ta on Oululle lois­ta­va – kau­pun­ki imee nyt in­ves­toin­te­ja myös uuden sy­vä­väy­län an­sios­ta

Metsäjätti Stora Enso selvittää myös toisen Oulun paperikoneen muuttamista kartonkikoneeksi. Varsinainen päätös tulee tuonnempana, mutta yhtiön tavoite on selvä. Oululle investointi olisi onnenpotku.

Metsäteollisuutta koskevat uutiset ovat Suomessa viime vuosina heilutelleet tunteita laidasta laitaan. Pohjoisen kaupungeista viestit ovat koskeneet erityisesti Kemiä ja Oulua.

Kemissä riemuittiin alkuvuonna Metsä Fibren jätti-investoinnista, kunnes tunnelmat mustasi hetkessä uutinen Stora Enson Veitsiluodon-tehtaan lopetuksesta ja sadoista työpaikkojen menetyksistä.

Oulussa on seurattu Nuottasaaren tehtaan vaiheita. Kun Stora Enso kertoi paperin valmistuksen lopetuksesta kolme vuotta sitten, toiveissa oli saada kahden paperikoneen tilalle kaksi kartonkikonetta. Yhtiö kuitenkin päätti rakentaa vain yhden koneen. Työtä vaille jäi noin 360 ihmistä.

Tämän viikon keskiviikko nosti jälleen tunnelmia Oulussa. Stora Enso kertoi selvittävänsä, voitaisiinko toinenkin paperikone muuttaa pakkauskartonkikoneeksi.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.