Kiinteistöt: An­tel­lin tyh­jil­le lei­po­mo­ti­loil­le neu­vo­tel­laan uutta käyttöä

Sote-uudistus: Poh­jois-Poh­jan­maan hy­vin­voin­ti­alueel­le käyt­töön ly­hyem­pi oheis­ni­mi

Tilaajille

Jau­he­li­ha­pih­vien epäil­lään ai­heut­ta­neen ikäviä ruo­ka­myr­ky­tyk­siä – pihvi pitäisi syödä täysin kypsänä

Tämän vuoden aikana on Suomessa tullut useita epäilyjä jauhelihapihvien aiheuttamista EHEC-tartunnoista. Elintarvikevalvojat selvittävät tapauksia paikallisesti ja elintarvikenäytteitä tutkitaan.

Raaka tai huonosti kypsennetty jauheliha aiheuttaa EHEC-riskin.
Raaka tai huonosti kypsennetty jauheliha aiheuttaa EHEC-riskin.
Kuva: Jaana Skyttä

Tämän vuoden aikana Suomessa on tullut useita epäilyjä jauhelihapihvien aiheuttamista EHEC-tartunnoista.

Elintarvikevalvojat selvittävät tapauksia paikallisesti ja elintarvikenäytteitä tutkitaan.