vastaa kyselyyn: Tuetko työn­te­ki­jä­jär­jes­tö­jen mie­len­il­mauk­sia ja lak­ko­ja?

Liikenne: Testaa Kalevan vi­sal­la, pär­jäi­sit­kö Oulun han­ka­lim­mis­sa ris­teyk­sis­sä

Jääkiekko: Miksei Saku Mäen­alas­ta pääs­tet­ty NHL-lei­ril­le?

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Jättikö put­ki­asen­ta­ja hanan auki? Ve­si­va­hin­koon joh­ta­neis­ta syistä kiis­tel­tiin Oulun kä­rä­jä­oi­keu­des­sa

Oulun käräjäoikeudessa ratkottiin kiistaa vesivahingon korvausvelvollisuudesta.

LVI-firma uusi oululaiseen kerrostaloon käyttövesimoottorin marraskuussa 2019. Asennustöitä seuraavana päivänä kiinteistönhoitaja huomasi vesivahingon: hana oli jäänyt auki ja lämmintä vettä oli valunut 64 neliön alueelle väestönsuojan lattialle ja käytävään.

Vesivahingosta aiheutui yli 30 000 euron lasku, josta vakuutus korvasi valtaosan. Nyt oikeudessa riideltiin siitä, kenen kuuluu maksaa noin 8 000 euron omavastuu.

Taloyhtiö piti selvänä, että hana oli jäänyt auki käyttövesimoottorin toimintaa testanneelta asentajalta. Asentaja puolestaan vakuutti sulkeneensa hanan, ja putkifirma uskoi jonkun muun jättäneen hanan auki.

Hana sijaitsi väestönsuojassa, jossa ei ollut muita toimintoja. Taloyhtiön edustaja ei nähnyt mitään erityistä syytä asukkaiden käydä siellä. Siivooja käytti kyseistä hanaa, mutta kyseinen päivä ei ollut taloyhtiössä siivouspäivä.

Putkifirman mukaan vesivahinko johtui loppuviimein tukoksesta tai väärin mitoitetusta viemäristä. Sen mukaan viemäri olisi normaalioloissa vetänyt valuneen veden.

Oulun käräjäoikeus antoi ratkaisun riidasta viime perjantaina. Sen mukaan suurin osa todistelusta jäi ohueksi ja ristiriitaiseksi.

Oikeus piti epätodennäköisenä, että hana olisi jäänyt auki joltain muulta kuin asentajalta. Myös viemärin mitoitukseen liittyvät rakennusmääräykset olivat tulleet voimaan vasta kerrostalon rakentamisen jälkeen.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.