Tulipalot: Oulun Top­pi­las­sa syttyi aa­muyöl­lä kolmas ta­hal­li­sek­si epäilty palo

Koulut: Oulun ainoa kak­si­kie­li­nen enk­ku­luok­ka pyörii Poh­jois-Ri­ta­har­jus­sa

Ihmiset: Hai­luo­to­lai­sel­la Juha Topilla on tai­to­ja, joiden vuoksi elo­ku­va­tuo­tan­not soit­ta­vat hänelle

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Tilaajille

"I­sois­sa asiois­sa to­teu­tu­vat isoim­mat sääs­töt", sanoo kes­kus­tan Jukka Kol­mo­nen – Kai­kil­la val­tuus­to­ryh­mien joh­ta­jil­la ei usko riitä yh­tei­sen tahdon to­teu­tu­mi­seen

Kysyimme Oulun kaupunginvaltuuston ryhmien puheenjohtajilta, onko 53 miljoonan suuruisiksi tavoitelluilla talouden ulkoisen arvioinnin esittämillä sopeutustoimilla mahdollisuudet toteutua.

Kaupungin teettämän ulkopuolisen talouden arvioinnin esittämät 120 toimea tavoitellaan tuottavan 53 miljoonan säästöt. Suurimman valtuustoryhmän, keskustan, puheenjohtaja Jukka Kolmonen on sitä mieltä, että niitä ei ole vaikeuksia toteuttaa.

– Näyttää siltä, että noin 50 miljoonan euron säästötavoite toteutuu. Se syntyy isoista asioista, joiden onnistuminen näyttää kohtuullisen selvältä. Ongelmia on ollut pienissä asioissa, kuten pienten koulujen asian vetämisessä pois kaupunginhallituksesta.

Kolmonen myöntää, että kokonaisuudesta on painittu, mutta se on tavallista.

– Kaikki kuitenkin suhtautuvat hyvin yksituumaisesti lähtökohdat ymmärtäen. Kaikki tietävät, että jotakin on nyt tehtävä, hän linjaa.

Kokoomuksen Jarmo J. Husso arvioi, että kokonaiskuvan lohduttomuus on kaikille ryhmille selvää ja on pakko olla, koska tulevien vuosien näkymät ovat entistä synkemmät.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.