Hyvinvointialueet: Me­ri-Lap­pi pohtii eroa­van­sa Lapista ja liit­ty­vän­sä Poh­tee­seen

Jääkiekko: Kärpät ru­tii­ni­voi­tol­la kiinni ko­tie­tuun – Seu­raa­vak­si edessä tup­la­pe­lit HIFK:ta vastaan

Käräjäoikeus: Omis­ta­jal­ta ka­ran­nut koira puri toista koiraa ja miestä Rak­si­las­sa

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Isien oi­keu­det huo­mioon – nyt kä­rä­jä­oi­keus on sel­vi­tel­lyt puoli vuotta kä­si­tel­lään­kö asia Suo­mes­sa vai lapsen äidin ko­ti­maas­sa Sak­sas­sa

Nykyisen EU-lainsäädännön aikaan joutuvat pienet lapset kärsimään siitä, kuinka pitkiksi venyvät huoltajuusasioitten käsittelyt Oulun käräjäoikeudessa. Ulkomaalaisten avioliittojen yleistyessä on ikävä huomata, että Suomi ei olekaan välttämättä se maa, missä lapsen huoltajuusasia käsitellään.

"Pitäisi olla selvä käytäntö, että asia käsitellään siinä maassa, missä huoltajuusasia on pistetty vireille ja mikä on isän ja lapsen kotimaa."

Lapsen isä on odottanut jo puoli vuotta pientä tytärtään kotiin Suomeen. Lapsen äiti kaappasi tytön syyskuussa ulkomaille, ja jätti lapsen palauttamatta isälleen. Nyt käräjäoikeus on selvitellyt puoli vuotta käsitelläänkö asia Suomessa vai lapsen äidin kotimaassa Saksassa.

Pitäisi olla selvä käytäntö, että asia käsitellään siinä maassa, missä huoltajuusasia on pistetty vireille ja mikä on isän ja lapsen kotimaa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.