Yrittäjän tarina: Ou­lu­lai­nen Risto Hoik­ka­nie­mi vastasi pu­he­luun, joka johti kon­kurs­siin ja mil­joo­na­vel­koi­hin

Koti: Vauva pani ou­lu­lai­sen Kar­ja­lan perheen huo­ne­jär­jes­tyk­sen uusiksi

Keskoset: Ii­läi­nen Vera Tur­ti­nen painoi syn­tyes­sään vain 500 grammaa

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Intiön kap­pe­lin pe­rus­kor­jaus alkaa to­den­nä­köi­ses­ti tämän vuoden lopulla – kre­ma­to­rioon tehdään tilat toi­sel­le uunille

Peruskorjauksen toteuttaminen vaatii vielä sen, että yhteinen kirkkovaltuusto tekee rakentamispäätöksen.

Intiön kappelin valmistumisesta tulee kuluneeksi tänä vuonna 50 vuotta.
Intiön kappelin valmistumisesta tulee kuluneeksi tänä vuonna 50 vuotta.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Oulun hautausmaalla sijaitsevan Intiön kappelin peruskorjaushanke etenee. Kyseessä on arviolta 10,8 miljoonan euron hanke, kerrotaan Oulun evankelis-luterilaisten seurakuntien yhteisen kirkkoneuvoston kokoustiedotteessa.

Oulun seurakuntayhtymän kiinteistöjohtaja Pekka Syrjäpalo sanoo, että alustavien suunnitelmien mukaan peruskorjaustyöt käynnistyvät tämän vuoden joulukuussa ja kappeli on valmis käyttöön otettavaksi syyskuussa 2025.

Intiön kappelin rakentamisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi 50 vuotta. Se on lähes alkuperäisessä kunnossa. Kappelin alkuperäinen ilme on tarkoitus säilyttää peruskorjauksessa.

Peruskorjauksen yhteydessä uusitaan kappelin rakenteita, teknisiä laitteita ja järjestelmiä. Ison salin viisto yläpohjarakenne sekä sen kuorielementti uusitaan. Lisäksi ulko-ovet, ikkunat ja räystäsrakenteet vaihdetaan.

Kappelin sisällä tehdään järjestelyjä niin, että liikenne omaisten ja siunaustilaisuudessa kävijöiden sekä vainajien säilytyksen ja krematoriotoiminnan osalta selkiytyy.

Kappelin krematoriota laajennetaan peruskorjauksen yhteydessä. Krematoriossa on nyt yksi uuni, ja sinne on tarkoitus tehdä tilat kahdelle uunille suodatinlaitteistoineen.

Oulun yhteinen kirkkoneuvosto hyväksyi Intiön kappelin peruskorjauksen hankesuunnittelun, toteutussuunnittelun käynnistäminen sekä määrärahan torstain kokouksessaan.

Kappelin peruskorjauksen käynnistyminen vaatii vielä yhteisen kirkkovaltuuston rakentamispäätöksen. Kirkkovaltuuston kokous on tiistaina 14. maaliskuuta.