Liikenne: Täys­säh­kö­tak­sit yleis­ty­vät Oulun tol­pil­la

Kolumni: Ei kannata sai­ras­tua, jos asut syr­jä­se­dul­la

Oulu: Kii­ke­liin suun­ni­tel­tu me­ri­kyl­py­lä hakee jälleen li­sä­ai­kaa – ja on to­den­nä­köi­ses­ti saa­mas­sa sitä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

IL: Va­le­po­lii­si­ju­tus­ta Oulun kä­rä­jä­oi­keu­des­sa tuo­mit­tu mies otet­tiin kiinni Van­taal­la – oli kar­ku­teil­lä van­ki­las­ta lähes kuu­kau­den

Valepoliisitoiminnasta tuomittu Terno Antero Lindgren on otettu kiinni Vantaalla, kertoo Iltalehti.

Lindgren sai tuomion Oulun käräjäoikeudessa aiemmin tänä syksynä. Syyskuun 22. päivä Oulun poliisilaitos kertoi, että Lindgreniä etsitään, sillä hän ei ole palannut vankilaan.

Oulun poliisilaitoksen rikoskomisario Jan Sormunen sanoi tuolloin Iltalehdelle, ettei hän tiedä, miksi Lindgren oli poistunut vankilasta. Vankien poistumisluvista vastaa Rikosseuraamuslaitos.

Lindgren tuomittiin Oulun käräjäoikeudessa kahden vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdottomaan vankeuteen. Miehen syyksi luettiin 26 virkavallan anastusta, 3 törkeää petosta, 22 petoksen yritystä ja yksi törkeän petoksen yritys.

Käräjäoikeuden mukaan mies oli syyllistynyt valepoliisitoimintaan, jossa hän oli soittanut iäkkäille ihmisille ja huijannut heitä antamaan pankkitunnukset tai pankkikortin tunnuslukuineen. Samassa yhteydessä käräjäoikeus tuomitsi useita muita valepoliisitoimintaan liittyneitä henkilöitä. Osa ikäihmisistä oli uskonut huijareita, ja menettänyt rahoja rikoksen vuoksi.

Uhrit asuivat eri puolilla Suomea. Osa heistä asui Pohjois-Pohjanmaalla.