Oulun kaupunki: Oulu aikoo ko­rot­taa luot­ta­mus­toi­mis­ta mak­set­ta­via palk­kioi­ta rei­lus­ti

Autismi: Johanna Vuo­ri-Kar­via sai tietää vasta ne­li­kymp­pi­se­nä, miksi hän on eri­lai­nen

Parkkipaikat: Ko­ko­sim­me Oulun park­ki­hal­lit kar­tal­le ja sel­vi­tim­me, mitä pit­kä­ai­kai­nen py­sä­köin­ti maksaa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ihmisen koh­taa­mi­nen

Äitini oli menossa Oulun Maanpuolustusnaisten ry:n kokoukseen keskelle kaupunkia. Tilaisuudessa hän halusi järjestää kahvituksen syntymäpäiviensä kunniaksi. Luonnollisesti hänellä oli kantamuksia hurja määrä ja tietenkin ajankohdaksi sattui myöhäinen iltapäivä, jolloin kaikki parkkipaikat keskikaupungilla olivat täpösen täynnä.

"Toivoisinkin hartaasti, että kohtaisimme näitä ikäihmisiä, miksei nuorempiakin, ystävällisesti ja kunnioittavasti. Se ei maksa mitään."

Äiti tiesi, ettei hän jaksaisi korkean ikänsä vuoksi raahata kantamuksiaan kaukaa, joten hän päätti olla rohkea ja parkkeerata autonsa tyhjälle paikalle ja asetti inva-merkkinsä nähtäväksi. Juuri kyseisellä paikalla ei ollut varattu-merkkiä, mitä äitini oli ihmetellyt, sillä muut paikat oli merkein ilmoitettu varatuiksi.

Pian asiasta tulikin puhelu ja äitini kiiruhti siirtämään autoaan. Vastassa oli kiukkuinen nuori mies. Äitini pahoitteli aiheuttamaansa mielipahaa ja maksoi pyydetyn viisi euroa kustannuksista, joita nuorelle miehelle oli puheluista hänen tavoittamisekseen tullut. Kysyin, että miksi hän ei ollut selittänyt tilannetta, jolloin kyseisen paikan haltija olisi voinut ymmärtää asian paremmin. Äiti kuulemma arvasi tehneensä väärin, eikä ollut yrittänyt selitellä. Minä olisin.

Äitini on pikkulotta. Lapsena sodan aikana maamme hyväksi tehtävistään kunniamerkkien arvoisesti suoriutunut. Kyllä hän olisi tarvinnut ja ansainnut ymmärrystä. Toivoisinkin hartaasti, että kohtaisimme näitä ikäihmisiä, miksei nuorempiakin, ystävällisesti ja kunnioittavasti. Se ei maksa mitään. Päinvastoin.

Auli Siekkinen

Siikalatva

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.