Kaavoitus: Vä­li­ky­län ja Ruskon teol­li­suus­aluei­den väliin suun­ni­tel­laan uutta työ­paik­ka-aluet­ta

Sää: Ke­vät­tal­ven nätit päivät jat­ku­vat Oulun seu­dul­la, kes­ki­viik­ko­na voi tulla lisää lunta

Luitko jo tämän: Oulun ke­hu­tul­la tont­ti­po­li­tii­kal­la on kään­tö­puo­len­sa – Ve­ron­mak­sa­jien rahoja on myös tuh­lat­tu, arvioi apu­lais­pro­fes­so­ri

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

ICT-alan vihreys vaatii myös asiak­kai­den panosta

Katri Luoma-aho ja Jussi Leponiemi kirjoittivat (Kaleva 2.7./Puheenvuoro) tärkeästä aiheesta, ICT-alan tarpeesta kehittää toimintaansa ympäristöystävällisemmäksi. Kiitos siitä. On jo aikakin, että aihe nostetaan keskusteluun.

Luoma-aho ja Leponiemi kannustavat viemään vihreän kehityksen näkökulmaa ICT-alan yritysten toiminnan ytimeen. Me Koodia Suomesta ry:ssä olemme samaa mieltä: alan ympäristötietoisuutta pitää kehittää.

Digitalisaation ja alan yritysten rooli on ristiriitainen: usein digitalisointi parantaa palvelun laatua ja pienentää toiminnan hiilijalanjälkeä, mutta toisinaan sen hiilijalanjälki voi olla valtava.

Esimerkkinä hyvästä digitalisaatiosta on lääkärin etävastaanotto, jonka ansiosta avun saa nopeasti ja joutumatta liikkumaan kotoa mihinkään, tai tehtaaseen asennettu konenäköratkaisu, jonka ansiosta sekä raaka-aineen tarve että hävikin määrä vähenevät.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.