Pohde: Sai­raa­la­pää­tök­siin pet­ty­nyt Me­ri-Lap­pi pohtii eroa­van­sa Lapista ja liit­ty­vän­sä Poh­tee­seen

Festivaalit: Frozen People jär­jes­te­tään Nal­li­ka­ris­sa lauan­tai­na ke­li­olo­ja uhmaten

Tuhopoltot: Ran­ta­ka­dun tu­li­pa­lot uh­ka­si­vat taas ra­ken­nuk­sia, joiden puo­les­ta ou­lu­lai­set tais­te­li­vat vuo­si­kym­me­niä

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

ICT-alan vihreys vaatii myös asiak­kai­den panosta

Katri Luoma-aho ja Jussi Leponiemi kirjoittivat (Kaleva 2.7./Puheenvuoro) tärkeästä aiheesta, ICT-alan tarpeesta kehittää toimintaansa ympäristöystävällisemmäksi. Kiitos siitä. On jo aikakin, että aihe nostetaan keskusteluun.

Luoma-aho ja Leponiemi kannustavat viemään vihreän kehityksen näkökulmaa ICT-alan yritysten toiminnan ytimeen. Me Koodia Suomesta ry:ssä olemme samaa mieltä: alan ympäristötietoisuutta pitää kehittää.

Digitalisaation ja alan yritysten rooli on ristiriitainen: usein digitalisointi parantaa palvelun laatua ja pienentää toiminnan hiilijalanjälkeä, mutta toisinaan sen hiilijalanjälki voi olla valtava.

Esimerkkinä hyvästä digitalisaatiosta on lääkärin etävastaanotto, jonka ansiosta avun saa nopeasti ja joutumatta liikkumaan kotoa mihinkään, tai tehtaaseen asennettu konenäköratkaisu, jonka ansiosta sekä raaka-aineen tarve että hävikin määrä vähenevät.

Ympäristölle erittäin haitallista digitalisaatiota ovat kryptovaluutat, kuten bitcoin, joiden louhimisen hiilijalanjälki on kaksi kertaa suurempi kuin koko Suomen hiilijalanjälki.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.