Lippu-uudistus: Bus­si­li­pun hinta Oulun kes­kus­tas­sa voi jopa kak­sin­ker­tais­tua

Kalevan kysely: Ar­ve­lut­ta­vat­ko Oulun Ki­vi­sy­dä­men py­sä­köin­ti­jär­jes­tel­män muu­tok­set?

Matkailu: Täl­lais­ta on Lapin mat­kai­luy­ri­tyk­sis­sä, joista työn­te­ki­jät puhuvat lähes pel­käs­tään hyvää

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Hyp­py­ri­mä­keä lu­me­tet­tu viime kevään va­ras­to­lu­mel­la 100 metrin koh­dal­ta alas­päin – Ruka Nor­di­cin val­mis­te­lu­ja on tehty läm­pi­män lop­pu­syk­syn vuoksi aiempaa rau­hal­li­sem­paa tahtiin

Pohjoismaisten hiihtolajien maailmancupin pisteistä kisataan Rukalla reilun viikon kuluttua. Kuva on viime vuoden kisoista.
Pohjoismaisten hiihtolajien maailmancupin pisteistä kisataan Rukalla reilun viikon kuluttua. Kuva on viime vuoden kisoista.
Kuva: Mikko Halvari

Pohjoismaisten hiihtolajien maailmancup Ruka Nordic järjestetään suunnitelman mukaan 25.–27. marraskuuta. Rukalla kisataan kaikissa kolmessa pohjoismaisessa hiihtolajissa, yhdistetyssä, hiihdossa ja mäkihypyssä.

Poikkeuksellisen lämpimän loppusyksyn aikana valmisteluja on tehty hieman rauhallisempaan tahtiin kuin aiemmin, mutta latujen ja hyppyrimäen lumetusta vauhdittaa varastossa ollut lumi. Edellisviikolla satanut ensilumi on myös auttanut hyvien olosuhteiden muodostumista.

– Leuto sää on pitänyt meitä pienessä jännityksessä, mutta meillä ei ole epäilyksiä siitä, etteikö kisoja voitaisi järjestää tutulla aikataululla. Ruka Nordic on järjestetty kerran aiemmin ilman luonnonlunta vuonna 2018 ja meillä on keinoja, joilla varaudumme erikoisiin sääolosuhteisiin, kertoo kilpailupäällikkö Jukka Tahkola tapahtuman tiedotteessa.

Tahkolan mukaan hyppyrimäen alastulorinnettä on lumetettu viime keväänä tehdyllä varastolumella 100 metrin kohdalta alaspäin.

– Loput lumesta siirretään rinnekoneella mäkeen tällä viikolla. Myöskin ylämäen jäälatu on jäädytetty valmiiksi.

Edellisviikolla Rukan hiihtostadionille tehtiin tuoretta lunta lumitykeillä niin, ettei alueelle ei ole tarvinnut viedä keväällä tehtyä lunta.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.