Kirkko: Oulun tuo­mio­ro­vas­ti Satu Saa­ri­nen: Samaa su­ku­puol­ta olevien vih­ki­mi­sen aika on nyt

Vanhat kuvat: Nuo­ri­so­muo­ti innosti 2010-lu­vun Oulussa

Yrittäjän tarina: Ou­lu­lai­nen Risto Hoik­ka­nie­mi vastasi pu­he­luun, joka johti kon­kurs­siin ja mil­joo­na­vel­koi­hin

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Huu­maus­ai­nei­den käyt­tö­mää­rät ovat kas­vus­sa, käyttö näkyy eri­tyi­ses­ti lii­ken­tees­sä

Poliisin tehostetussa valvonnassa epäiltyinä oli myös alle 18-vuotiaita.

Huumeet vaikuttavat ajokykyyn nopeasti. Silmissä sumenee ja reaktioajat muuttuvat.
Huumeet vaikuttavat ajokykyyn nopeasti. Silmissä sumenee ja reaktioajat muuttuvat.

Huumausaineiden käyttömäärät ovat kasvussa ja huumausaineiden käyttö näkyy erityisesti liikenteessä, kertoo poliisi tiedotteessaan. Tämä tuli esille poliisin huumerikostorjunnan tehostetussa valvonnassa viikolla 22.

Valvontaan osallistuivat kaikki poliisilaitokset. Huumausainevalvonta kohdistettiin kaduilla ja asunnoissa tapahtuvaan huumausaineiden myyntiin ja välittämiseen.

Poliisilaitokset raportoivat valvonnan tuloksena yhteensä 94 huumausainerikosta, 219 huumausaineen käyttörikosta ja 11 törkeää huumausainerikosta. 33 tapauksen epäillään liittyvän huumausaineiden nettikauppaan.

Valvonnan tuloksena takavarikoitiin muun muassa 8,6 kilogrammaa marihuanaa, 377 kappaletta kannabiskasveja ja 765 grammaa amfetamiinia. Huumaavia lääkkeitä takavarikoitiin noin 740 kappaletta. Rikoshyötynä takavarikoitiin noin 16 000 euroa käteistä rahaa. Lisäksi takavarikoitiin kuusi ampuma-asetta.

– Tuloksista voidaan arvioida, että huumausaineiden käyttömäärät ovat edelleen kasvussa, rikosylikomisario Kari Siivo Poliisihallituksesta sanoo.

Kaikkiaan poliisin toimenpiteiden kohteina oli 265 rikoksesta epäiltyä henkilöä, joista alle 18-vuotiaita oli 11. Ensimmäistä kertaa huumausainerikoksista kiinnijääneitä epäiltyjä oli 27.