Syysloma: Oulun kau­pun­ki tarjoaa lap­sil­le ja nuo­ril­le mo­nen­lais­ta te­ke­mis­tä syys­lo­mal­la

Pääkirjoitus: Fen­no­voi­man säh­köl­le olisi ky­syn­tää – mutta koko hank­keen us­kot­ta­vuus horjuu

Mainos: Kalevan syys­lo­ma­tar­jous 5 viikkoa diginä ja pai­net­tu­na! Tilaa tästä.

Huu­maus­ai­nei­den käyt­tö­mää­rät ovat kas­vus­sa, käyttö näkyy eri­tyi­ses­ti lii­ken­tees­sä

Poliisin tehostetussa valvonnassa epäiltyinä oli myös alle 18-vuotiaita.

Huumeet vaikuttavat ajokykyyn nopeasti. Silmissä sumenee ja reaktioajat muuttuvat.
Huumeet vaikuttavat ajokykyyn nopeasti. Silmissä sumenee ja reaktioajat muuttuvat.

Huumausaineiden käyttömäärät ovat kasvussa ja huumausaineiden käyttö näkyy erityisesti liikenteessä, kertoo poliisi tiedotteessaan. Tämä tuli esille poliisin huumerikostorjunnan tehostetussa valvonnassa viikolla 22.

Valvontaan osallistuivat kaikki poliisilaitokset. Huumausainevalvonta kohdistettiin kaduilla ja asunnoissa tapahtuvaan huumausaineiden myyntiin ja välittämiseen.

Poliisilaitokset raportoivat valvonnan tuloksena yhteensä 94 huumausainerikosta, 219 huumausaineen käyttörikosta ja 11 törkeää huumausainerikosta. 33 tapauksen epäillään liittyvän huumausaineiden nettikauppaan.

Valvonnan tuloksena takavarikoitiin muun muassa 8,6 kilogrammaa marihuanaa, 377 kappaletta kannabiskasveja ja 765 grammaa amfetamiinia. Huumaavia lääkkeitä takavarikoitiin noin 740 kappaletta. Rikoshyötynä takavarikoitiin noin 16 000 euroa käteistä rahaa. Lisäksi takavarikoitiin kuusi ampuma-asetta.

– Tuloksista voidaan arvioida, että huumausaineiden käyttömäärät ovat edelleen kasvussa, rikosylikomisario Kari Siivo Poliisihallituksesta sanoo.

Kaikkiaan poliisin toimenpiteiden kohteina oli 265 rikoksesta epäiltyä henkilöä, joista alle 18-vuotiaita oli 11. Ensimmäistä kertaa huumausainerikoksista kiinnijääneitä epäiltyjä oli 27.