Oulu: Katso, mistä löytyy Oulun seit­se­män ou­doin­ta muis­to­merk­kiä

Väkivaltarikokset: Hei­nä­pään tapon yritys oli miehen ja naisen välinen vä­ki­val­tai­nen riita

Valmistuneet: Katso am­mat­tiin val­mis­tu­nei­den ni­mi­lis­to­ja

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Hoi­to­ko­kouk­sik­si koet­tu­ja ti­lai­suuk­sia on yhä pidetty van­hoil­lis­les­ta­dio­lai­suu­des­sa – SRK:n pu­heen­joh­ta­ja: Pai­nos­ta­mi­nen ei ole koskaan oikein

Kaleva haastatteli yli 20 henkilöä, jotka kertoivat hoitokokouksiksi mieltämistään tilanteista vanhoillislestadiolaisessa herätysliikkeessä. Monet heistä ovat tarvinneet psykiatrista hoitoa selvitäkseen kohtelustaan. ”Vaikka olin siihen henkisesti valmistautunut, se oli silti erittäin raju kokemus", yksi hoidetuksi joutuneista haastatelluista kuvailee.

Hoitamisen kulttuuri elää yhä Suomen suurimmassa herätysliikkeessä.

Vanhoillislestadiolaisen herätysliikkeen kattojärjestön Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen johtokunta pahoitteli hoitokokouksissa ilmenneitä oppiharhoja ja väärinkäytöksiä syksyllä 2011, kun sen historiaa käsitellyt teos julkaistiin.

– Menneisyydestä on syytä ottaa oppia. Tosiasioita on kyettävä kohtaamaan avoimesti ja rehellisesti silloinkin, kun ne eivät ole meille mieluisia, johtokunta totesi tuolloin.

Hoitaminen ei ole kuitenkaan jäänyt vain historiaan. Vastaavankaltaista yhteisöllistä kurinpitoa näyttää tapahtuvan liikkeessä vieläkin.

Kaleva haastatteli yli 20 henkilöä, jotka kertoivat hoitokokouksiksi mieltämistään tilanteista vanhoillislestadiolaisessa herätysliikkeessä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.