Syysloma: Oulun kau­pun­ki tarjoaa lap­sil­le ja nuo­ril­le mo­nen­lais­ta te­ke­mis­tä syys­lo­mal­la

Pääkirjoitus: Fen­no­voi­man säh­köl­le olisi ky­syn­tää – mutta koko hank­keen us­kot­ta­vuus horjuu

Mainos: Kalevan syys­lo­ma­tar­jous 5 viikkoa diginä ja pai­net­tu­na! Tilaa tästä.

Tilaajille

Hoi­ta­ja­pu­la ei ole vain OYSin ongelma – Tehyn pu­heen­joh­ta­ja eri­kois­sai­raan­hoi­dos­ta: "Suo­ma­lai­sen ter­vey­den­huol­lon kruu­nun­ja­lo­ki­vi on ro­mah­ta­mas­sa, ja nyt on romut hou­suis­sa"

Hoitajapula ei ole yksin OYSin ongelma, vaan tilanne on erikoissairaanhoidossa haastava kautta maan. Juurisyinä ovat palkkaus ja työolot, mutta myös sairaanhoitajakoulutuksen hakijamäärät ovat romahtaneet.

Arkistokuvassa Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen.
Arkistokuvassa Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen.
Kuva: Mauri Ratilainen Com.Pic- Kuvato

Pula erikoissairaanhoitajista kriisiytyi Oulun yliopistollisessa sairaalassa (OYS) niin, että sairaala joutuu sulkemaan leikkaussalejaan ensi maanantaista lähtien. Tilanteen johdosta Tehy PPSHP jätti torstaina neuvottelupyynnön Oulun yliopistollisen sairaalan johdolle. Järjestö ehdottaa ratkaisuksi muun muassa rekrytointilisää töissä oleville ja rekrytoitaville sairaanhoitajille.

Sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattijärjestö Tehyn puheenjohtajan Millariikka Rytkösen mukaan pula anestesia- ja leikkaussalisairaanhoitajista ei ole vain OYSin ongelma, vaan sitä esiintyy myös valtakunnallisesti. Esimerkiksi Helsingissä Meilahden sairaala joutui muutama vuosi sulkemaan leikkaussalejaan työvoimapulan vuoksi.