Oulun budjetti: Näin kau­pun­gin­joh­ta­ja Seppo Määttä esittää käy­tet­tä­väk­si 650 mil­joo­naa euroa

Musiikki: Ou­lu­lais­per­heen kaikki jäsenet ovat kovia muu­si­koi­ta

Huoltajuus: Lap­sis­taan tais­tel­leen ou­lu­lai­si­sän uh­ka­sak­ko­vaa­ti­mus hy­lät­tiin

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Hoi­ta­jan ammatti on hyvä ammatti – ar­vos­ta­mal­la itse omaa am­mat­tia­si sen arvo nousee tois­ten­kin sil­mis­sä

Mediassa on jo pitkään uutisoitu hoitoalaan liittyvistä negatiivisista asioista. Kun nuoret pohtivat tulevaa ammattiaan, ei hoitoala varmasti tunnu houkuttelevalta.

En muista, milloin olisin lukenut, kuullut tai nähnyt missään tuotavan esille sairaanhoitajan ammatin hyviä puolia! Ja niitä on paljon.

Pääset näkemään jo opiskeluaikana laajalti ihmiselämän kirjoa. Käytännön jaksoilla opit tutustumaan ja tulemaan toimeen erilaisten ja eri-ikäisten, eri kulttuureista lähtöisin olevien ihmisten kanssa. Pääset käyttämään opiskelemiasi vieraita kieliä.

Tutustut eri aloihin ja paikkoihin, missä sairaanhoitajat työskentelevät. Jo opiskeluaikana voi herätä kiinnostus johonkin erityisalaan. On hyvä, että käytännön jaksoilla näkee ja kokee, mitä on vuorotyö ja mitä on yötyö. Näkee myös vastuun, mikä sairaanhoitajalla on potilaista ja heidän hoitonsa toteuttamisesta sekä seurannasta. Pääset huomaamaan, miten ihmisläheistä työtä hoitajan työ on.

"Työ on mielenkiintoista, itsellekin paljon antavaa."

Työttömyydestä ei ole pelkoa. Jokainen varmasti työllistyy valmistuttuaan. Nuorena on aikaa etsiskellä sitä hoitotyön alaa, mikä tuntuu kiinnostavalta ja omimmalta.

Jos maisemat ympärillä alkavat kyllästyttää, voi vaihtaa asuinpaikkansa eri puolelle Suomea ja varmasti työtä löytyy.

Voi keikkailla halutessaan oman työn ohella tai virkavapaalla. Hoitotyö on suunnilleen samanlaista joka paikassa, ja pääsee tutustumaan uusiin paikkoihin ja uusiin ihmisiin niin työssä kuin vapaalla.

Suomessa koulutuksen saaneena sairaanhoitajana voi lähteä töihin vaikka Ruotsiin ja Norjaan ilman lisäkoulutuksia.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.