Synnytykset: Myös Oulussa ko­ti­syn­ny­tys­ten määrä kasvaa

Sumuttajat: Lis­ta­sim­me poh­joi­sen me­huk­kaim­pia hui­ja­rei­ta ja vei­ja­rei­ta

Varkaudet: Ruo­ka­var­kaat vievät aiempaa isompia saa­lii­ta, va­ras­hä­lyt­ti­met otettu apuun

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Hirvi kulkee eko­lo­gis­ta polkua met­säs­tä pöytään – ruo­ka­toi­mit­ta­jam­me hir­vi­bo­log­ne­se on voit­ta­nut Poh­jois­mai­den parhaan bo­log­ne­se­kas­tik­keen tit­te­lin

Hirvenliha hyväksytään moneen sellaiseenkin pöytään, jossa ei muuten lihaa näy. Toimittaja kävi seuraamassa jahtipäivää ja kokkasi hirvikeittoa metsästäjien malliin.

Reseptissä käytetty hirven jauheliha oli varmasti se makutekijä, joka siivitti tämän bolognesekastikkeen Pohjoismaiden parhaaksi.
Reseptissä käytetty hirven jauheliha oli varmasti se makutekijä, joka siivitti tämän bolognesekastikkeen Pohjoismaiden parhaaksi.
Kuva: Nanna Rintala

Vuonna 2013 ruokatoimittaja Nanna Rintalan hirvibolognese valittiin Suomen edustajaksi Malmöhön Ruotsiin. Siellä italialaiset kokit kokkasivat reseptit läpi ja asettivat ne järjestykseen. Lisäksi yleisö sai äänestää Facebookissa omaa suosikkiaan.

Hirvibolognese selvisi voittajaksi. Sen resepti on tämän paketin lopussa omassa jutussaan.

Rintala uskoo, että nimenomaan hirven mukava, muttei liian voimakas riistan maku siivitti voittoon. Lisäksi ohjeessa on käytetty paahdettuja kasviksia, yrttejä ja muita mausteita sekä punaviiniä.

Tänä syksynä Rintala sai seurata päivän ajan hirvenmetsästystä hirvestysporukan mukana Etelä-Pohjanmaalla. Saalistakin tuli.

Hirvipäivälliset ovat metsästäjien tapa kiittää kyläläisiä lopuksi yhteistyöstä. Tarjolla on herkullista keittoa, jonka perhekoon versio valmistuu myös kotikeittiössä.

Metsästäjiä kolmessa sukupolvessa

Hirviä metsästetään pääsääntöisesti syksyisin, syys–marraskuussa, ja kausi jatkuu tammikuun puoliväliin.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.