
Vuonna 2013 ruokatoimittaja Nanna Rintalan hirvibolognese valittiin Suomen edustajaksi Malmöhön Ruotsiin. Siellä italialaiset kokit kokkasivat reseptit läpi ja asettivat ne järjestykseen. Lisäksi yleisö sai äänestää Facebookissa omaa suosikkiaan.
Hirvibolognese selvisi voittajaksi. Sen resepti on tämän paketin lopussa omassa jutussaan.
Rintala uskoo, että nimenomaan hirven mukava, muttei liian voimakas riistan maku siivitti voittoon. Lisäksi ohjeessa on käytetty paahdettuja kasviksia, yrttejä ja muita mausteita sekä punaviiniä.
Tänä syksynä Rintala sai seurata päivän ajan hirvenmetsästystä hirvestysporukan mukana Etelä-Pohjanmaalla. Saalistakin tuli.
Hirvipäivälliset ovat metsästäjien tapa kiittää kyläläisiä lopuksi yhteistyöstä. Tarjolla on herkullista keittoa, jonka perhekoon versio valmistuu myös kotikeittiössä.
Metsästäjiä kolmessa sukupolvessa
Hirviä metsästetään pääsääntöisesti syksyisin, syys–marraskuussa, ja kausi jatkuu tammikuun puoliväliin.