Liikenne: Testaa Kalevan vi­sal­la, pär­jäi­sit­kö Oulun han­ka­lim­mis­sa ris­teyk­sis­sä

Historia: Oulussa riitti ra­ken­ta­mi­sen rys­ket­tä 2000-lu­vun alussa, kun Kaak­ku­ri paisui ja Nokiaa ra­ken­net­tiin

Jääkiekko: Kärpät hävisi taas, putosi sarjan pe­rän­pi­tä­jäk­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Hintan ve­si­lai­tok­sen laa­jen­nuk­ses­ta pää­te­tään tiis­tai­na – suun­ni­tel­mas­sa laa­jen­nus si­joit­tuu ny­kyi­sen lai­tok­sen ja rannan väliin

Hintan vesilaitosta laajennetaan. Arkistokuva.
Hintan vesilaitosta laajennetaan. Arkistokuva.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Hintan vesilaitoksen laajentamisesta päätetään tiistaina, Oulun Veden tiedotteessa kerrotaan. Vedenottokapasiteettia pitää lisätä, jotta häiriöttömän puhtaan veden riittävyys saadaan varmistettua kaikissa tilanteissa.

Oulun Vesi -liikelaitos esittää teknisten liikelaitosten johtokunnalle, että laajennus sijoitetaan nykyisen laitoksen ja rannan väliin. Sijoituspaikasta on tehty myös kaksi muuta vaihtoehtoa, mutta Oulun Veden mukaan kyseinen laajennussuunnitelma on pitkäaikaisin ja vaikuttaa vähiten maisemaan.

Kyseisen ratkaisun kerrotaan myös tukeutuvan yleiskaavaan ja kaupungin pidemmän ajan kaavallisiin linjauksiin ja lunastuksiin. Rannanpuoleinen alue on osoitettu puisto- tai suojaviheralueeksi tai yhdyskuntateknisen huollon alueeksi.

Laajennuksen kahdessa muussa vaihtoehdossa vesilaitoksen laajennus ulottuisi joko Hintanpuistoon tai kohtisuoraan nykyiseen laitokseen nähden puiston ja rantakiinteistöjen alueelle.