Oulun budjetti: Näin kau­pun­gin­joh­ta­ja Seppo Määttä esittää käy­tet­tä­väk­si 650 mil­joo­naa euroa

Musiikki: Ou­lu­lais­per­heen kaikki jäsenet ovat kovia muu­si­koi­ta

Huoltajuus: Lap­sis­taan tais­tel­leen ou­lu­lai­si­sän uh­ka­sak­ko­vaa­ti­mus hy­lät­tiin

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Hieroja hy­väk­si­käyt­ti asiak­kai­taan Ou­lus­sa, rii­sut­ti naisten ylä­var­ta­lot pal­jaik­si

Oulussa asiakkaitaan seksuaalisesti hyväksikäyttäneen hierojan tuomio ei muuttunut hovioikeudessa.

Mieshierojan vastaanotolle saapui kaksi naista, joita hän käytti seksuaalisesti hyväkseen vuosina 2012 ja 2015 Oulussa.

Hieroja riisutti naisten ylävartalot paljaaksi. Hän hieroi toista naista neljällä eri hierontakerralla epäasiallisesti muun muassa rintojen, pakaroiden ja sukupuolielimen alueelta. Toista naista mies hieroi epäasiallisesti rintojen alueelta ja halasi tätä asiakkaan ylävartalon ollessa edelleen paljaana.

Oulun käräjäoikeuden mielestä miehen menettely oli epäasiallista ja loukkasi olennaisesti asiakkaiden seksuaalista itsemääräämisoikeutta. Oikeuden mukaan mies oli saanut asiakkaat luottamaan itseensä ja ammattitaitoonsa puheillaan ja teoillaan.

– He ovat pitäneet miestä osaavana ja hoitosuhdetta tähän merkityksellisenä oman terveytensä kannalta, käräjäoikeus kertoi teoista julkisessa selosteessaan joulukuussa 2021. Se katsoi miehen käyttäneen törkeällä tavalla väärin hoitosuhteen luomaa riippuvuussuhdetta hänen ja asiakkaiden välillä.

Käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1951 syntyneen miehen kahdesta seksuaalisesta hyväksikäytöstä 60 päiväksi ehdolliseen vankeuteen. Rangaistukseen vaikutti muun muassa miehen ensikertalaisuus. Hänet velvoitettiin maksamaan naisille vahingonkorvauksia.

Hierojaa syytettiin myös lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä vuosina 2004–2010. Oikeus hylkäsi syytteen. Sen mielestä asiassa ei näytetty riittävällä varmuudella, että epäillyn rikoksen asianomistaja olisi käynyt hierojan vastaanotolla alle 16-vuotiaana.

Mies valitti tuomiostaan Rovaniemen hovioikeuteen. Se ei muuttanut alioikeuden tuomiota mitenkään. Hovioikeus kertoi salaiseksi määrätyn ratkaisunsa lopputuloksesta julkisella selosteella tiistaina.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.