Terveys: Mitä hoito OYSissa oi­keas­ti maksaa? Katso jät­ti­lis­taus

Pääkirjoitus: Viisi huu­me­kuo­le­maa vii­kos­sa on liikaa – uhreja on enemmän kuin lii­ken­tees­sä

Luitko jo tämän: Vie­rai­lim­me per­heen­äi­ti Marika Fin­ger­roo­sin luona ja saimme sek­si­le­lu-esit­te­lyn

Hen­ki­hie­ve­ris­sä riu­tu­nut kis­san­pen­tu Berlioz pe­las­tui tä­pä­räs­ti – "Kissa on edel­leen ali­ar­vos­te­tuin lem­mik­ki", sanoo yli sataa kissaa aut­ta­nut ou­lu­lai­nen kis­sa­kum­mi Mella

Suomen eläinsuojeluyhdistyksen arvion mukaan noin 20 000 kissaa hylätään vuosittain. Jo syntyessään kodittomien lukumäärää ei tiedä kukaan. Yksi näistä epäonnisen elämänalun saaneista kissoista on Berlioz, jonka henki säästyi täpärästi eläinsuojeluviranomaisen ja oululaisen Kissakummit ry:n yhteistyöllä.

Oulu

Kesä on kääntymässä syksyksi ja yöt ovat jo kylmiä. Syvällä maaseudulla Oulun ulkopuolella sijaitsevan pihapiirin ulkorakennuksiin alkaa kerääntyä puolivillejä kissoja ravinnon ja lämmön toivossa.

Leikkaamattomista, vapaasti ulkoilevista lemmikkikissoista alkunsa saanut kissapopulaatio on kasvanut nopeasti hallitsemattoman suureksi. Pihapiirissä vilistää monenikäisiä pentuja. Nuorin niistä on tiikerikuvioinen, viisiviikkoinen rääpäle. Sen hädin tuskin auenneet siniset silmät rähmivät, turkki on likainen ja takussa, korvat punottavat ja vaaleanpunainen, lähes karvaton maha voimakkaasti turvonnut.