Oulun kaupunki: Oulu aikoo ko­rot­taa luot­ta­mus­toi­mis­ta mak­set­ta­via palk­kioi­ta rei­lus­ti

Autismi: Johanna Vuo­ri-Kar­via sai tietää vasta ne­li­kymp­pi­se­nä, miksi hän on eri­lai­nen

Parkkipaikat: Ko­ko­sim­me Oulun park­ki­hal­lit kar­tal­le ja sel­vi­tim­me, mitä pit­kä­ai­kai­nen py­sä­köin­ti maksaa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Hel­sin­ki to­teut­taa nuorten toi­vo­mat sa­teen­kaa­ri­työ­pa­jat kou­luis­sa – uutinen ai­hees­ta poiki ou­lu­lai­sen kan­san­edus­ta­jan kan­na­no­ton, jonka mukaan "Setan asema on mennyt Suomen kou­luis­sa liian pit­käl­le"

Nuorten sateenkaarityöpajat ovat kirvoittaneet kannanottoja myös kansanedustajatasolta. Kuvituskuva.
Nuorten sateenkaarityöpajat ovat kirvoittaneet kannanottoja myös kansanedustajatasolta. Kuvituskuva.
Kuva: Pekka Aho

Helsingin päätös tarjota kouluissa sateenkaarityöpajoja on saanut myös kansanedustajia julkaisemaan kannanottojaan aiheesta. Työpajojen järjestämisestä on uutisoinut muun muassa Helsingin Sanomat.

Keskustan oululainen kansanedustaja Pekka Aittakumpu (kesk.) sanoo kannanotossaan "Setan aseman Suomen kouluissa menneen liian pitkälle".

Helsinki on päättänyt järjestää kouluissa 6.–9. luokan oppilaille sateenkaarityöpajoja osana opetussuunnitelmaa. Sateenkaariteemojen käsittely on osa nykyisen perusopetuksen opetussuunnitelmaa.

Aittakumpu nostaa kannanotossaan esiin etenkin sen, ettei vanhempi saa kieltää lastaan osallistumasta kyseisiin työpajoihin. Hän vaatii kannanotossaan uskonnon ja omantunnon vapauden turvaamista kouluissa.

– On täysin käsittämätöntä, että Suomen koululaisilla olisi velvollisuus osallistua vasemmistolaisen pride-liikkeen ja Setan opetukseen, Aittakumpu toteaa kannanotossaan.

Aittakummun lisäksi muun muassa kristillisdemokraattien Päivi Räsänen on kommentoinut asiaa Twitterissä.

Nuoret ovat itse toivoneet työpajoja

Työpajat järjestetään nuorten toiveesta. Nuoret ovat toivoneet työpajoja Helsingin osallistuvassa budjetoinnissa.

Työpajoissa on tarkoitus käsitellä ihmisoikeusjärjestö Setan ohjaajien johdolla seksuaalista suuntautumista ja sukupuolen moninaisuutta. Helsingin Sanomien mukaan työpajoihin liittyen on tullut vanhemmilta joitakin yhteydenottoja.

Lehti kertoo, että puolentoista tunnin työpajoissa on tarkoitus käydä läpi muun muassa tärkeimmät seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin liittyvät termit sekä käydä läpi seksuaaliseen suuntautumiseen ja sukupuoleen liittyviä normeja.