Kadonneet: Suun­nis­tus­ki­sa sai uuden kään­teen, kun Mu­hok­sen met­säs­tä löytyi Kel­los­ta ka­don­nut nainen

Peruskoulu: Ou­lu­lais­opet­ta­ja kertoo, mikä kä­si­työn ope­tuk­ses­sa meni pieleen

Video: Bussi ajoi tör­keäs­ti päin pu­nai­sia Kai­jon­har­jus­sa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Hei­nä­pää on huono paikka sta­dio­nil­le – mil­lai­nen on suun­ni­tel­lun ra­ken­nuk­sen hii­li­ja­lan­jäl­jen suu­ruus, onko se so­pu­soin­nus­sa Oulun kau­pun­gin ta­voit­tei­den kanssa?

Heinäpään jalkapallostadionin kaavaluonnoksesta järjestettiin tiedotus- ja keskustelutilaisuus 3.11. Hanke on herättänyt suurta huolta Heinäpään ja Nuottasaaren asukkaissa sekä urheilukeskuksen käyttäjissä.

Hankkeen liikenneselvitys on edelleen puutteellinen. Stadionin parkkialueille kulku tapahtuisi pääasiassa Nuottasaarentien kautta. Pelastusajoneuvojen kulkua tehdasalueelle stadiontapahtumien ja liikenneruuhkien aikana ei ole riittävästi huomioitu.

Rekkaliikenne kasvaa entisestään, jos Stora Enso Oy tekee lähiaikoina päätöksen toisesta kartonkikoneesta. Tehdasalueen kolmen kemianalan yrityksen mukaan Nuottasaarentiellä tuleekin sallia ainoastaan tehtaalle suuntautuva liikenne ja pelastusajoneuvojen kulku. Vaarana myös on, että hanke rajoittaa Nuottasaaren teollisuusalueen tulevaa kehittämistä.

Liikenneselvityksessä stadionin yhteyteen suunniteltujen parkkipaikkojen määrä on riittämätön. Sen perusteena on lähialueen noin 400 julkista pysäköintipaikkaa. Ne eivät ole vapaina, vaan ovat paikallisten asukkaiden jatkuvassa käytössä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.