Oulun kaupunginjohtaja: Ky­syim­me seit­se­mäl­tä merk­ki­hen­ki­löl­tä, ai­ko­vat­ko he hakea Oulun kau­pun­gin­joh­ta­jak­si

Festivaalit: Frozen People jär­jes­te­tään Nal­li­ka­ris­sa lauan­tai­na ke­li­olo­ja uhmaten

Karkauspäivä: Ou­lu­lai­sen Annukka Määtän, 28, kakussa on vasta 7 kynt­ti­lää

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Tilaajille

Hei­nä­kui­nen hel­le­päi­vä Oulun kaup­pa­to­ril­la on rau­hal­li­nen, ellei vähän liian­kin – to­ri­elä­mää Oulussa var­jos­taa meluava ja pö­li­se­vä ho­tel­li­työ­maa kojujen vie­res­sä

Paikalliset mansikat tekevät niin hyvin kauppansa, että niitä joudutaan suorastaan jonottamaan

”Torilla on vilinää, torilla on kilinää ja joku vielä lisää toi”, lauloi Juice Leskinen & Coitus Int kappaleessa Kuopio tanssii ja soi. Oulun kauppatorilla kilisee ja hurisee torihotellityömaa; mutta tulikuumaa päivää ennakoivan aamupäivän tunnelma on muutoin sopivan rauhallinen torilla käyskentelyyn.

Oululainen Salme Jutila käy normaalisti usein torilla, mutta tänä kesänä kerta on vasta toinen. Nyt hän tuli ostamaan Lännen tilan mansikoita neljä laatikkoa annettavaksi lapsilleen ja lapsenlapsilleen.

– Mukava tori tämä on aina ollut. Nyt oli ihmeellistä, että nuori herra avasi minulle, tällaiselle vanhalle rouvalle, kauppahallissa oven. Johtuikohan se tästä 1970-luvun mokkanahkapuvustani, Jutila ihmettelee naureskellen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.