Hoitojonot: Pohde aikoo purkaa ti­lan­net­ta vuok­ra­työ­voi­mal­la ja li­sä­työl­lä

Sää: Katso miten Oulussa nau­tit­tiin kesän lämmön pa­luus­ta

Luitko jo tämän: OYSissa on jou­dut­tu sul­ke­maan kym­me­nen leik­kaus­sa­lia

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Hau­ki­pu­taan lu­kiol­le Liik­ku­vat-pal­kin­to – toi­min­nal­li­set op­pi­tun­nit ovat saaneet hyvää pa­lau­tet­ta

Haukiputaan lukio on palkittu vuoden liikkuvana oppilaitoksena. Lukiossa on muun muassa toiminnallisia oppitunteja, ja ne ovat saaneet hyvää palautetta opiskelijoilta.

Lisäksi liikuntatutor-toiminta on jalkautunut koulun arkeen. Opiskelijat ideoivat ja toteuttavat liikuntatuokioita oppitunneille, välitunneille ja koko koulun liikuntatapahtumiin.

Haukiputaan lukiossa panostetaan sekä opiskelijoiden että henkilökunnan hyvinvointiin. Tavoitteena on kehittää opiskelijoiden hyvinvointia tukevia toimintamalleja kaikkeen koulun toimintaan.

Kyseessä on opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Opetushallituksen yhdessä myöntämä Liikkuvat-palkinto. Palkinnoilla kiinnitetään huomiota toimintaan, jossa edistetään rohkeasti, määrätietoisesti ja innovatiivisesti lasten ja nuorten liikkumista ja liikunnallista toimintakulttuuria.

Palkinnot myönnettiin tänä vuonna koko Suomessa kahdelle oppilaitokselle, kahdelle koululle ja yhdelle varhaiskasvatusyksikölle. Pohjois-Suomessa ei ole Haukiputaan lukion lisäksi muita palkinnon saajia.