Ukrainan sota: Oulun uk­rai­na­lai­set muut­ta­vat nyt omiin asun­toi­hin, Help Cen­te­ril­lä kii­reis­tä aikaa

Leijonat: Kärp­pien Arttu Hyry debytoi Lei­jo­nis­sa – tukku mui­ta­kin ou­lu­lai­sia maa­jouk­kuei­siin

Presidentinvaalit: Kalevan vaa­li­ko­ne on nyt auki

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Hal­li­tus­oh­jel­mal­la Suomi liik­keel­le – lii­kun­nal­li­sen elä­män­ta­van edis­tä­mi­nen huo­mioi­daan en­nen­nä­ke­mät­tö­män laa­jas­ti eri sek­to­reil­la

Ennen vaaleja esitimme Kalevan mielipidekirjoituksessa liikuntatutkijoiden vaalikysymyksiä eduskuntavaaliehdokkaille ja pohdimme liikkumattomuuden aiheuttamia yhteiskunnallisia kustannuksia (Kaleva 13.3.)

Huoli suomalaisten liikkumattomuudesta ja paikallaanolon seurauksista onkin tavoittanut uuden hallituksen ennenkuulumattomalla tavalla. Ensimmäistä kertaa Suomen historiassa hallitusohjelmassa on mukana poikkihallinnollinen Suomi liikkeelle -ohjelma, jonka toimeenpanoa ja seurantaa varten tullaan perustamaan ministerityöryhmä ja ohjelmalle nimetään oma päätoiminen sihteeristö.

Uudessa hallitusohjelmassa liikunnallisen elämäntavan edistäminen huomioidaan ennennäkemättömän laajasti yhteiskunnan eri sektoreilla. Liikkumisen edistäminen sisällytetään kuluvalla hallituskaudella kuntien ja hyvinvointialueiden strategioihin. Yhdyspinnoilla tullaan lisäämään liikuntaneuvontaa ja koululaisten Move! -toimintakykymittausten tuloksia hyödynnetään aiempaa paremmin antamalla oppilaille tuloksiin pohjautuvaa henkilökohtaista liikuntaohjausta osana terveystarkastuksia.

"Näyttää vihdoinkin siltä, että liikkuminen väestön terveyden ja hyvinvoinnin edistäjänä on saamassa sen arvon, mitä vahva tutkimusnäyttö liikkumisen hyvinvointivaikutuksista edellyttää."

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.