Taivaan ilmiöt: Oulun tai­vaal­la nähtiin ai­nut­laa­tui­nen va­lo­il­miö – asian­tun­ti­ja kertoo, mistä oli kyse

Kolumni: Aika kultaa muistot – 1980-lu­kua on pidetty aikana, jolloin olot Suo­mes­sa olivat par­haim­mil­laan

Luitko jo tämän: Kaak­ku­riin ra­ken­tuu muun muassa Rusta ja Stadium Outlet

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Hal­li­tus kertoo per­jan­tai­na uusista ra­vin­to­la­ra­joi­tuk­sis­ta – Ylen tie­to­jen mukaan pa­him­mil­la ko­ro­na-alueil­la ra­vin­to­lat sul­ki­si­vat vii­meis­tään kello 19

Eduskunta hyväksyi torstaina ravintoloiden aukiolo- ja anniskeluaikoihin liittyvät tartuntatautilain muutokset.

Helsinki
Ylen saamien tietojen mukaan alkoholin tarjoilu loppuisi pahimmilla epidemia-alueilla sekä anniskelu- että ruokaravintoloissa kello 17.
Ylen saamien tietojen mukaan alkoholin tarjoilu loppuisi pahimmilla epidemia-alueilla sekä anniskelu- että ruokaravintoloissa kello 17.
Kuva: Arkisto / Vesa Joensuu

Hallitukselta odotetaan perjantaina tietoa siitä, miten ravintoloiden toimintaa säädellään ensi viikon alusta alkaen. Hallituksen on määrä antaa asetus, jossa määrätään eri alueita koskevat rajoitukset.

Eduskunta hyväksyi torstaina ravintoloiden aukiolo- ja anniskeluaikoihin liittyvät tartuntatautilain muutokset.

Torstaina hyväksyttyjen muutosten myötä hallitus voi säädellä asetuksilla ravintolatoimintaa ensi viikon alusta alkaen, kun kuusi viikkoa voimassa olleiden ravintolarajoitusten voimassaoloaika päättyy sunnuntaina.

Yle uutisoi keskiviikkona hallituslähteisiin nojautuen, että anniskeluravintolat saavat olla maanantaista alkaen pahimmilla korona-alueilla auki iltakuuteen ja ruokaravintolat iltaseitsemään.

Ylen saamien tietojen mukaan alkoholin tarjoilu loppuisi sekä anniskelu- että ruokaravintoloissa kello 17.

Nämä rajoitukset koskisivat Ylen mukaan Uudenmaan ja Varsinais-Suomen ohella ainakin Päijät-Hämettä, Kanta-Hämettä ja Kymenlaaksoa.

Ravintola-alalla on toivottu ruokaravintoloille mahdollisuutta olla auki vähintään kello 21:een saakka, jotta normaali liiketoiminta mahdollistuisi myös päivällisravintoloille.

Pohjois-Savossa ravintolat auki jo perjantaina

Työ- ja elinkeinoministeriö kertoi torstaina, että ravintolasulku päättyy Pohjois-Savossa jo perjantaina alueen koronatilanteen paranemisen vuoksi.

Valtioneuvosto muutti torstaina asetusta, joka määrittelee ravintolasulun piirissä olevat alueet. Muutos perustuu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen keskiviikkona antamaan arvioon alueiden tautitilanteesta.

Ravitsemisliikkeet on pidettävä suljettuina asiakkailta tämän viikon loppuun saakka kaikissa maakunnissa Ahvenanmaata, Etelä-Pohjanmaata, Kainuuta, Keski-Pohjanmaata, Lappia, Pohjois-Pohjanmaata ja Pohjois-Savoa lukuun ottamatta.

Myös edellä mainituissa maakunnissa ravitsemisliikkeiden on noudatettava tartuntatautilain nojalla annettuja rajoituksia. Ravintolat täytyy esimerkiksi sulkea kello 23, ja alkoholin myyminen ravintoloissa täytyy lopettaa kello 22.