Tulipalot: Oulun Top­pi­las­sa syttyi aa­mu­yöl­lä kolmas ta­hal­laan sy­ty­te­tyk­si epäilty palo

Koulut: Oulun ainoa kak­si­kie­li­nen enk­ku­luok­ka pyörii Poh­jois-Ri­ta­har­jus­sa

Ihmiset: Hai­luo­to­lai­sel­la Juha Topilla on tai­to­ja, joiden vuoksi elo­ku­va­tuo­tan­not soit­ta­vat hänelle

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Hal­li­tus ei voi jat­kos­sa osal­lis­tua Pri­deen, sanoo Sari Essayah Ylellä: "Emme kaikki ole ja­ka­mas­sa näitä ideo­lo­gi­sia ja po­liit­ti­sia nä­ke­myk­siä"

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja kommentoi kokoomuksen Multalan ja Mykkäsen osallistumista Pride-kulkueeseen.

Helsinki
Helsinki Pride järjestettiin viime viikon lauantaina. Nyt kristillisdemokraattien Sari Essayah on todennut, ettei hallitus aio jatkossa enää osallistua Prideen.
Helsinki Pride järjestettiin viime viikon lauantaina. Nyt kristillisdemokraattien Sari Essayah on todennut, ettei hallitus aio jatkossa enää osallistua Prideen.
Kuva: MAURI RATILAINEN

Maa- ja metsätalousministeri, kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah sanoo Ylen haastattelussa, että hallitus ei jatkossa osallistuisi Pride-tapahtumaan.

– Valtioneuvostona, hallituksena emme ole osallistumassa, jos emme kaikki ole jakamassa näitä ideologisia ja poliittisia näkemyksiä, joita Pride-liike tällä hetkellä edustaa, Essayah sanoi.

Kokoomuksen ministerit Kai Mykkänen ja Sari Multala poseerasivat viime viikonloppuna järjestetyssä Pride-kulkueessa valtioneuvoston banderollin kanssa.

– Missään emme olleet päättäneet siitä, että valtioneuvosto on banderollilla mukana, siis uuden hallituksen tiimoilta, Essayah kommentoi Ylelle.

Essayahin mukaan edellisen hallituksen aikana ministeriöiden välinen työryhmä oli päättänyt asiasta.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja sanoo, että yksittäiset ministerit voivat halutessaan osallistua Prideen.

– Tietenkin täytyy huomioida, että esimerkiksi pääministeri Petteri Orpo ei osallistunut tähän tapahtumaan, Essayah sanoi.

Hän totesi myös, että kristillisdemokraatit eivät ole osallistumassa Pride-tapahtumaan jatkossakaan.