Uimahallit: Oulun ui­ma­hal­lis­sa ja Ve­si-Ja­tu­lis­sa sul­jet­tu altaita bak­tee­ri­löy­dös­ten vuoksi

Pääkirjoitus: Kiitos, Lumi ja Pyry, ja hyvää matkaa ta­kai­sin kotiin

Oikeudenkäynti: Oulussa isoa huu­me­kaup­paa pyö­rit­tä­neil­le pitkät van­keus­tuo­miot

Ha­ke­las­tis­sa oleva kuor­ma-au­to syttyi tuleen ajon aikana Sie­vis­sä – ajo­kais­ta sul­jet­tu lii­ken­teel­tä pe­las­tus­töi­den vuoksi

Sievissä Ouluntiellä hakelastissa liikkeellä ollut kuorma-auto syttyi palamaan ajon aikana torstai-iltana. Onnettomuus haittasi liikennettä Korhoskylän paikkeilla, jossa toinen ajokaista oli suljettuna.

Hätäkeskus sai tiedon liikennevälinepalosta puoli seitsemän aikaan. Palon oli havainnut vastaantuleva autoilija, joka teki hätäilmoituksen kuorma-auton moottoritilasta näkyvien liekkien vuoksi.

Jokilaaksojen pelastuslaitoksen mukaan palava auto pysähtyi hetken päästä ja kuljettaja havaitsi myös auton palavan. Kuljettaja yritti alkusammutusta jauhesammuttimella, mutta palo oli päässyt leviämään jo liian suureksi.

Pelastuslaitoksen ensimmäinen yksikkö sammutti hytin ja aloitti hytin alapuolisen palon sammuttamisen. Pelastuslaitos oli vielä paikalla jälkisammutustöissä iltakahdeksan jälkeen.

Moottoritilan sammuttamista vaikeuttaa pelastuslaitoksen mukaan se, että kuorma-auton hyttiä ei ole voitu nostaa palovahinkojen vuoksi.

Palosta ei ole koitunut henkilövahinkoja.