Analyysi: Oulun jät­ti-in­ves­toin­nit kan­nat­taa tehdä vaikka ris­kil­lä

Kaleva live: Katso pai­kal­lis­ta jal­ka­pal­loa suorana – ACO/OLS kohtaa Her­cu­lek­sen

Varkaudet: Ruo­ka­var­kaat vievät aiempaa isompia saa­lii­ta, va­ras­hä­lyt­ti­met otettu apuun

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Häi­rin­tä pu­hut­taa edus­kun­nas­sa – Pe­rus­suo­ma­lais­ten Kike Elomaa Ryd­ma­nis­ta: "E­tu­kä­teis­ris­tiin­nau­lit­se­mi­nen kenen tahansa koh­dal­la ei ole oikein"

Häirintä on äärimmäisen vaikea ja voimakkaita tunteita herättävä aihe, jossa erityisesti poliitikon täytyy punnita sanansa tarkkaan. Tästä huolimatta neljä kansanedustajaa suostui kertomaan ajatuksistaan häirinnästä spontaaneissa haastatteluissa eduskuntatalossa.

Kike Elomaa toivoo, että myös syytettyä kuultaisiin kunnolla ja rauhassa ennen kuin ihmistä ryhdytään tuomitsemaan puheissa ja politiikassa.
Kike Elomaa toivoo, että myös syytettyä kuultaisiin kunnolla ja rauhassa ennen kuin ihmistä ryhdytään tuomitsemaan puheissa ja politiikassa.
Kuva: Markku Ojala/Com.pic

Häirintä politiikassa on kuuma aihe eduskuntatalon käytävillä. Osan kansanedustajista kuulee puhuvan siitä Eduskuntatalon kahviossa, mutta läheskään kaikki eivät suostuneet kertomaan tuntemuksiaan asiasta tätä juttua varten pysäytettäessä tiistaina.

Häirintä on ollut jälleen poliittisen keskustelun ytimessä viime viikonlopusta lähtien, jolloin Helsingin Sanomat julkaisi laajan artikkelin, jossa yhdeksän naista syyttää kokoomuksen kansanedustajaa Wille Rydmania ahdistavasta käytöksestä.

Seitsemän naista puhuu Helsingin Sanomien haastattelussa nimettömänä, kaksi omalla nimellään. Rydman on kiistänyt osan syytöksistä jyrkästi.

Rydman erosi tiistaina kokoomuksen eduskuntaryhmästä häirintäsyytösten takia käytyään asiasta keskustelun puolueen puheenjohtajan Petteri Orpon ja eduskuntaryhmän puheenjohtajan Kai Mykkäsen kanssa.

Mykkänen totesi, ettei Rydman nauti puolueen eduskuntaryhmän luottamusta.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah sanoo, että politiikassa on kyse aina luottamuksesta, johon häirintäsyytökset tekevät ison kolauksen.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.