Kaupat: Yk­si­näi­nen hal­pa­kaup­pa pyörii ket­ju­jen pu­ris­tuk­ses­sa Hau­ki­pu­taal­la

Eläimet: Lau­ha-lam­mas ilah­dut­taa asuk­kai­ta ou­lu­lai­ses­sa hoi­va­ko­dis­sa

Jääkiekko: Jesse Pul­ju­jär­vi pes­tat­tiin tes­ti­so­pi­muk­sel­la NHL-seu­raan

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Hai­luo­don lautan ai­ka­tau­lu­näyt­tö poistuu käy­tös­tä eikä uutta kannata tehdä – Yksi syy on tuleva kiinteä yhteys saareen

Hailuodon lautta. Arkistokuva.
Hailuodon lautta. Arkistokuva.
Kuva: Maiju Pohjanheimo

Oulussa Hailuodontiellä sijaitseva sähköinen tiedotusopaste eli lauttainfo poistuu käytöstä lokakuussa, kertoo Fintraffic tiedotteessaan.

Opaste on kertonut ohi ajaville autoilijoille aina seuraavan lautan lähtöajan.

Poistamisen syy on opasteen elinkaarensa päähän tullut laitetekniikka, jota ei voitu enää päivittää, sillä varaosia ei ole enää saatavissa.

– Myös kokonaan uuden tiedotusopastejärjestelmän rakentaminen olisi ollut tietoliikenneyhteyksineen todella kallis investointi, kun sen suhteuttaa opasteen tuomiin hyötyihin ja ottaa huomioon esimerkiksi lähivuosina valmistuvan kiinteän yhteyden, sanoo Fintrafficin projektipäällikkö Jarkko Johansson tiedotteessa.

Jatkossa autoilijat voivat tarkistaa lauttojen aikataulutiedot lauttaliikenteen omilta verkkosivuilta, satamasta tai Fintrafficin liikennetilanne-palvelusta.

Korkeimmassa hallinto-oikeudessa vireillä olevassa Hailuodon pengertietä koskevassa asiassa päätös annettaneen vielä tämän vuoden aikana. Jos rakentaminen alkaa suunnitellusti, kiinteä yhteys on valmis syksyllä 2026.