Liikenne: Täys­säh­kö­tak­sit yleis­ty­vät Oulun tol­pil­la

Kolumni: Ei kannata sai­ras­tua, jos asut syr­jä­se­dul­la

Oulu: Kii­ke­liin suun­ni­tel­tu me­ri­kyl­py­lä hakee jälleen li­sä­ai­kaa – ja on to­den­nä­köi­ses­ti saa­mas­sa sitä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Pääkirjoitus
Tilaajille

Hai­luo­don jäätien tarina on nyt lähellä loppua, pen­ger­tie on on­gel­mien py­sy­väis­rat­kai­su

Parin päivän takainen ihmishengen vaatinut onnettomuus kertoo, ettei jäätie merellä ole riskitön liikenneväylä. On mahdollista, ettei tietä avata enää ollenkaan. Kiinteä yhteys varmistaa liikenteen saaren ja mantereen välillä toivottavasti jo pian.

Hailuodon jäätie ehti tällä talvikaudella olla käytössä yhteensä vain kahdeksan päivän ajan ennen kuin Pohjois-Pohjanmaan ely-keskus torstaina asetti puomit tien päihin. Tänä talvena tietä ei enää aiota aukaista.

Keskiviikkona jäätiellä tapahtui murheellinen onnettomuus, jossa hukkui Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen työntekijä. Hän oli mukana nostamassa varsinaisen jäätien sivussa osittain jäihin vajonnutta tienhoitokonetta.

Tapahtuma oli järkyttävä ja yllätyksellinen. Asiantuntijat ovat ihmetelleet jään pettämistä turmapaikalla. Onnettomuus kertookin, että jäätiehen ja sen ylläpitoon liittyy varotoimista huolimatta aitoja turvallisuusriskejä.

Sille, joka ei keskiviikkoon mennessä ollut koskaan ajanut jäätä pitkin Oulunsalon Riutunkarista Hailuodon Huikkuun, ei ehkä enää siihen mahdollisuutta tulekaan. Ely-keskuksen johtajan Timo Mäkikyrön mukaan selvitettäväksi otetaan nyt se, avataanko jäätietä tulevinakaan talvina.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.