Itsenäisyyspäivä: Näin suuri paraati Oulussa jär­jes­te­tään

Kolumni: Suo­ja­tien ylit­tä­mi­nen Oulussa on uh­ka­pe­liä hen­gel­lä

Kunniamerkit: Katso, ketkä poh­jois­suo­ma­lai­set saivat it­se­näi­syys­päi­vän kun­nia­mer­kit

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Fen­no­voi­man työn­te­ki­jät ker­to­vat yhtiön nih­keäs­tä asen­tees­ta muu­tos­neu­vot­te­luis­sa – tietoa pi­mi­te­tään ja ve­do­taan lain mi­ni­mi­vaa­ti­muk­siin

Henkilöstön mukaan yhtiön väitteet siitä, että irtisanomisuhan alla työntekijöiden etu olisi ensisijaista, ei näy sen toiminnassa.

Fennovoiman henkilöstö on lähettänyt yhtiön hallitukselle kirjeen, jossa se tuo ilmi työntekijöiden epäreilun kohtelun yhtiön taholta. Hallitus ei ole reagoinut viime viikolla lähetettyyn kirjeeseen.

Fennovoima ilmoitti muutosneuvotteluista samalla kun se perui Hanhikivi1-ydinvoimalan  rakentamislupahakemuksen toukokuun lopussa. Irtisanomisuhan alla on tällä hetkellä käytännössä koko henkilöstö, eli noin 350 henkilöä.

Henkilöstö kokee, ettei työnantaja ole oikeasti kiinnostunut neuvottelemaan työntekijöiden tilanteesta. Muutosneuvotteluiden arvioidaan päättyvän ensi tiistaina, eli 21. kesäkuuta.

– Työnantaja ei ole aidosti kiinnostunut neuvottelemaan työntekijöiden asemasta. Vedotaan vain siihen, että asiat tehdään lain mukaisesti ja samaan aikaan työnantaja odottaa vielä tavoitteellista työtä henkilöstöltä, summaa luottamusmies Esa Herrala.

Työnantaja on henkilöstön mukaan tarjonnut vain lain minimivaatimuksia, eli irtisanomisajan palkan ja lomakorvaukset.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.